View Single Post
Vechi 24.07.2009, 01:35:45
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu prea cred ca legea a fost data.
Dumnezeu a revelat oamenilor legea adica asa e de folos sufletesc oamenilor sa faca.Bine legea urmata in Duh.Legea urmata in litera ucide sufletul omenesc.
Dumnezeu a creat si spiritul si materia si omul numai prelucreaza cu ingaduinta lui Dumnezeu din ce a creat Dumnezeu.
Si de prelucrat tot cu darurile spirituale pe care Dumnezeu le impartaseste omului se prelucreaza.

Cu privire la lege se poate observa cum Moise renunta la mantuirea sa daca poporul lui Israel nu va fi iertat de Dumnezeu.
In litera s-ar zice ca Moise a iubit mai mult pe poporul lui Israel decat pe Dumnezeu.
In Duh Moise insa a urmat legea facand asa.Ca nu doreste sa se fie mantuit de unul singur ci numai impreuna cu poporul sau.
Ca daca il iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti nu doresti sa te mantuiesti tu in detrimentul aproapelui tau nici nu doresti sa te mantuiesti numai tu si uiti pe aproapele tau.Ci impreuna cu el si tu.
Ca daca ai dori sa te mantuiesti tu in dauna aproapelui tau sau sa te mantuiesti tu si de aproapele tau sa nu iti pese nu ai mai iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti.Deci ai incalca legea in Duh.
"32.Rogu-mă acum, de vrei să le ierți păcatul acesta, iartă-i; iar de nu, șterge-mă și pe mine din cartea Ta, în care m-ai scris!"
(Ieșirea capitolul 32)

Pustnicii in pustie se roaga pentru lume si cu darul lui Dumnezeu cunosc necazurile oamenilor.
Dumnezeul nostru Iisus Hristos nu a venit sa judece lumea ci sa o mantuiasca.

Cu privire la intrebarile de genul de ce nu primeste si femeia preotia la astea se poate raspunde cu de ce nu putem bea petrol fara sa ne otravim? sau de ce nu curge apa in sus? .Nu stim.
Ei nu stim de ce femeia nu poate fi preot dar asa este.

Last edited by mihailt; 24.07.2009 at 01:47:18.
Reply With Quote