Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Daca tu vrei sa crezi ca lumea a aparut in sase zile de 24 de ore - foarte bine, e credinta ta si ti-o respect. Multi Sfinti Parinti au crezut asa, insa au fost si altii care nu au fost de acord cu ei pe ideea asta. Permite-mi sa fiu si eu sceptic. :)
|
\
Pur si simplu nu stim.
Putem sa incercam diverse explicatii, dar sa ramanem constienti de limitele lor. Si cea mai importanta limita a teoriilor stiintifice este aceasta: sunt concepute de mintile noastre inguste.
Noua ni se pare ca ar fi obiective pentru ca suntem foarte mandri. Cred ca am mai scris pe forum cum ma contraziceam cu fiul meu f mic care spunea ca luna este un bec! Era asa furios! In mintea lui era evident ca e un bec pe cer (nu luna).
Din punct de vedere crestin, toria evolutionista ridica mai multe intrebari decat raspunde (in primul rand, micsoreaza foarte mult rolul lui Dumnezeu, il supune cumva unor legi pe care el Le-a creat; in al doilea rand sugereaza ca noi am urma cumva o evolutie "fireasca" sau "naturala" catre ceva etc.). Evolutionismul se pupa mult mai bine cu curentul new age decat cu ortodoxia.