![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bineinteles ca putea sa faca tot ce s-a facut intr-o clipita! Dar se vede clar pe prima pagina a VT ca toata creatia s-a executat in sase perioade de timp. Daca o sa citesti versiunea originala in ebraica, o sa gasesti cuvantul YOM sau YUM (scris cu caracterele ebraice e altfel si de la dreapta la stanga, dar transliterat e YOM sau YUM in alte parti); dupa dictionar (disponibil pe internet) inseamna: 1. zi 2. perioada de timp (nedefinita) Cine contesta atotputernicia Lui Dumnezeu? El a preferat sa nu se grabeasca si sa lucreze in timp, incet... Ca dovada sunt cele sase "zile" mentionate in Facere. Gandeste-te ca este vesnic si ca timpul este un simplu parametru caracteristic Universului nostru. Este clar ca Dumnezeu poate sa faca ce vrea, inclusiv sa ridice oameni din pietre. Tot El i-a ridicat din pamant sau din lut, deci putem face o paralela... :) Pai si aparitia Universului si a vietii in Univers este tot opera Sa, tot o minune. Pana si existenta unui fir de praf este o minune pe care nu o putem intelege. Daca tu vrei sa crezi ca lumea a aparut in sase zile de 24 de ore - foarte bine, e credinta ta si ti-o respect. Multi Sfinti Parinti au crezut asa, insa au fost si altii care nu au fost de acord cu ei pe ideea asta. Permite-mi sa fiu si eu sceptic. :)
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 24.07.2009 at 10:50:36. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria enzimelor | Florin-Ionut | Postul | 23 | 31.05.2012 07:57:57 |
Teoria evolutiei - un basm! spun oamenii de stiinta | elcipo | Teologie si Stiinta | 524 | 06.10.2011 12:49:15 |
Teoria conspiratiei | idealist | Generalitati | 9 | 21.06.2010 23:00:58 |
Teoria evolutiei vs Dumnezeu | seby_din_brasov | Generalitati | 2 | 19.02.2009 20:42:45 |
|