View Single Post
Vechi 24.07.2009, 19:24:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Ma bucur citind astfel de ganduri despre problemele ridicate aici.

Credeti oare ca inaintea lui Dumnezeu conteaza radacinile? Oare nu tot Dumnezeu i'a creat si pe tigani?

Un tigan cu dragoste jertfelnica face mai mult decat toti aceia care privesc cu ochi rai pe tigani !
Aici draga Dorin acum se dezbate probleme din realitatea IMEDIATA, nu cum cum sunt vazuti de Dumnezeu

De exemplu ce te faci dca stai la bloc in Ferentari cu tigani deasupra sau sub tine si vrei nu vrei asculti manele 24/24 :))) hahahaha!!
Atunci sa te vad cum vei mai teologhisi apartenenta tiganilor la Imparatie!

A amintit bine cineva despre un aspect care NUMAI UN STRAIN, Moshe, il vede, si este acela al obiceiurilor si al apucaturilor proaste de care majoritatea ne-am molipsit si intr-un fel chiar ne definesc traind in Romania si pe care multe le avem pe lista de la spovedanie; Furtul, necinstea, mintitul fara incetare.

Sa stam mai bine si sa ne autoanalizam cu atentie si vom vedea ca avem foarte multe caracteristici tiganesti impregnate in noi...felul certaret, felul rastit si cu inflexiuni de vorba tiganeasca in care regatenii sunt imbatabili.

Occidentalul desi nu intelege limba dar SIMTE aceste gesturi, gesticulatia corpului, tonalitatea tiganeasca a timbrului vocal pe care si multi alti balcanici il au

Am ajuns pina si in "The Simpsons" unde exista caractere pe care le-au facut special sa arate felul certaret de a da explicatii al balcanicilor, desi caracterul respectiv, un sirb parca le arata in ce directie sa o ia pentru a ajunge undeva :)))

Ca urmare, pentru a impresiona pozitiv occidentalii, corectati-va felul in care va exprimati chiar si in limba romana, tonalitatea vocala, ca desi ii consideram noi fazani, nu sunt deloc, mai ales in ceea ce priveste skill-urile de comunicare! Atentie mare! ca ei ne dau clar clasa.

Urmariti de curiozitate dificultatea de exprimare la un interviu a unui vinzator din Bucuresti comparat cu unul din orice vagauna din Canada, de ex ultima femeie de servici anglo-saxona si veti ramine uimit de cita putere, cursivitate, logica si expresivitate in exprimare au, chiar si treziti din somn, sau luati prin surprindere.

Alt aspect care nu se poate din PACATE schimba este culoarea nostra inchisa de par de ochi si ...mai ales de PIELE care este primul element la care se uita occidentalii mai ales cei europeni.
Lucrind in Austria cam pe la revolutie, am sesizat imediat de cum am pasit in tara diferenta si avantajul de a fi blond inalt si cu ochi verzi mai ales la gasirea fara probleme a locurilor BUNE de lucru. Nu ca m-as mindri, pentru ca asa te nasti, asa a dat Dumnezeu, nu este meritul meu, insa asta mi-a dat posibilitatea sa inteleg cit de profund suntem afectati de acest handicap al tiganiei din noi in mijlocul carora am crescut!
In toate cazurile si al mei, a fost si este necesar sa ne rugam foarte mult ca Dumnezeu sa ne dea PUTEREA de a constientiza raul salasuit in noi in diverse forme capatate din vietuirea cu tiganii si imitarea lor, chiar si fara sa ne dam seama, aici este problema!
Facem si noi ce putem si cit putem!
Reply With Quote