Citat:
În prealabil postat de costel
George, din cauza petrecerii noastre in pacat, am ajuns sa nu mai facem o distinctie intre ceea ce este firesc si ceea ce este nefiresc. Iar tu ne ceri sa vorbim despre cele suprafiresti. Minuni sunt la tot pasul. Nu avem ochi pentru ele. Cred ca e mai bine sa alergam dupa implinirea voii lui Dumnezeu. Si cu noi se pot face minuni - firea noastra poate deveni nestricacioasa. Aceasta trebuie sa fie preocuparea noastra. Spre aceasta minune sa alergam. Cum putem face distinctie intre minunea adevarata si cea falsa? Cu ajutorul duhovnicului. El iti poate spune daca inoti sau daca te afunzi. Multi cred ca daca sunt in apa - inoata, desi, in cateva clipe raman fara suflare.
|
Subscriu Costel la cele punctate de tine. Personal ma dereanjeaza faptul ca exista o conceptie dualista intre natural si supranatural. o separatie. Asa este, numim minune suprafirescul, insa nu trebuie sa consideram ca naturalul este anulat. Acesta este manifestat la adevarata ratiune de "a fi" sau mai bine zis insi indeplineste ratiunea potrivita proniei lui Dumnezeu.