despre masoni
Ino, eu nu am pretentia ca as fi extrem de bine informat in asa masura,in care spui tu : sa ma "infiltrez" in masonerie apoi sa depun marturie.
Desi...au existat unii care au facut-o . Am sa revin si am sa-ti ofer si numele lor, desigur.
De aceea precizez : folosesc si citez exclusiv lucrariloe LOR, in care se prezinta si se reprezinta. Nu doresc sa aduc comenturi personale absolut deloc.
Hai sa-ti povestesc un episod relativ recent care m-a determinat sa fiu circumspect cu "onorabilitatea" crestina a acestora.
Acum cativa ani, l-am vazut la TV pe Marele Maestru Lazarescu, la o emisiune despre masonerie, in care dansul facea o prezentare a acestei organizatii. Despre religiozitatea lor, dansul a spus :" Noi avem loc pentru toate religiile si toate cultele, de aceea avem deschise pe masa cartile sfinte ale tuturor religiilor. Biblia este la noi prezenta prin Evanghelia lui Ioan." ..si atat...
Evident, am cautat sa ma informez ( din carti....si intreband prietenii) de ce Maestrul spunea ca au DOAR Evanghelia Ioan...
Raspunsul m-a bulversat total...
Mi s-a raspuns ca Evanghelia Ioan e singura in care se poate dovedi ca Mantuitorul nostru nu a murit pe Cruce, ci a fost inlocuit ...si ca in tot parcursul evangheliei se gasesc dovezi ca Mantuitorul nostru facea schimb cu Petru, in multe "episoade"..
Nici nu am vrut macar sa iau in consideratie o asemenea enormitate, desigur, daramite sa o mai si cercetez. Multumesc, prefer sa-mi pastrez credinta intacta !!
Dar intreb si eu ca un "ruman" simplu, ortodox , batran : de ce ar sustine domniile lor o asemenea prostie ?
Repet, voi continua sa comentez si alte informatii, desigur din documentatia lor; de unde altundeva ?
|