Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2009, 01:17:55
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de InoCelRoz Vezi mesajul
tu iti dai seama ce tampenii debitezi acolo?
Dar tu iti dai seama ca jignesti inutil?!? Ar trebui macar sa-ti pui un semn de intrebare citind asemenea raspuns ca al lui Traditie sau tutenes.
Eu nu stiu prea multe despre masoni, dar am vazut o scara a initierilor cu simboluri pe fiecare treapta. Pe a 4. de sus apare ca simbol crucea intoarsa; asta iti spune ceva?!?
Apoi in salile in care fac ritualuri apare crucea cu 5 colturi, dar cu doua colturi in sus. Asta iti spune ceva? Daca nu, mai cerceteaza... inainte sa dai un verdict.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 02:36:33
InoCelRoz InoCelRoz is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

voi va dati seama ca din ce ati scris aici rezulta ca sunteti: antisemiti (nu exista nici o postare, in topicul asta si in altele de pe acest forum, in care sa nu se zica ceva rau despre evrei sau sa se sugereze ca ei sunt capul rautatilor), intoleranti (daca ar fi dupa voi ati forta lumea sa se converteasca... probabil unii credeti ca inchizitia a fost o idee buna) si aveti un aer de superioritate si o parere atat de buna despre voi care uneori ma face sa ma intreb daca nu cumva va bucurati ca exista necrediciosi ca sa puteti deveni mai importanti in ochii vostri si a lui dumnezeu.

Anca-Miha, un dictionar mai serios de simboluri te-ar putea lamuri ca steaua cu 5 coltulri, a devenit un simbol satanic recent mai mult din ignoranta decat datorita proprietatilor miraculase, si asta datorita formei care seamana cu un cap de tap, neavand absolut nici o treaba cu satanismul fiind un simbol antic care are o multime de semnificatii dintre cele mai bune.

Si ca o mica problema de logica elementara. Daca pntagrama a devenit un simbol satanic recent, si inainte a avut o gramada de alte semnificatii, credeti ca masonii, o fratie care dateaza de secole, l-a folosit in acest scop inainte ca el sa capete aceasta semnificatie?

Intelegeti ca o discutie nu se poarta doar cu idei, pentru ca atunci devina nula. Aduceti si argumente.

O intrebare simpla. Spuneti-mi o fapta a masoneriei, atestata nu din auzite, care a avut ca scop clar distrugerea bisericii ortodoxe. Puteti?
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 09:15:16
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Ino, pentru moment am crezut ca ai un dram de coerenta în ce spui dar ultimul mesaj m-a convins ca nu meriti atentie.

Masoneria nu e doar malefica ci si stupida, inventia unor marginiti care vroiau sa se simta sofisticati si importanti. Încearca sa iesi din cercul pasiunii copilaresti pentru organizatii secrete.
Vechi 29.07.2009, 14:02:52
Junior Member

Implicit

Tu observi ca la tot postul meu ai raspuns cu un fel de atac la persoana?

Eu pledez pentru o discutie echilibrata. Raspunde la ultima intrebare pusa in acel post daca poti, Daca nu lasa pe altul care poate.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 15:54:09
Danette's Avatar
Danette Danette is offline
Member

Data înregistrării: 03.06.2009
Implicit Ino cel roz!

Vrei o explicatie?

Eu am trait langa si printre evrei. Comportamentul tau seamana foarte mult cu al lor. Pentru a iesi in evidenta si a-si rezerva dreptul de victime in societate, ei se autoincrimineaza, se biciuiesc verbal, se autopersecuta etc. Cei care insa trec si la fapte sunt tiganii, asta deoarece primii sunt mai culti, iar ultimii sunt fara carte, marea majoritate.

Traditie avea dreptate. NU meriti o explicatie. Pacat!
Vechi 29.07.2009, 16:53:07
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danette Vezi mesajul
Vrei o explicatie?

Eu am trait langa si printre evrei. Comportamentul tau seamana foarte mult cu al lor. Pentru a iesi in evidenta si a-si rezerva dreptul de victime in societate, ei se autoincrimineaza, se biciuiesc verbal, se autopersecuta etc. Cei care insa trec si la fapte sunt tiganii, asta deoarece primii sunt mai culti, iar ultimii sunt fara carte, marea majoritate.

Traditie avea dreptate. NU meriti o explicatie. Pacat!
din postul asta in afara de rasism si aer de superioritate nu reiese nimic. intreaba orice persoana cu o bruma de gandire obiectiva si iti va spune acelas lucru.
ce ar fi daca am reveni la subiectul topicului si sa purtam o dicutie in limitele bunului simt??
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 18:23:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de InoCelRoz Vezi mesajul

Anca-Miha, un dictionar mai serios de simboluri te-ar putea lamuri ca steaua cu 5 coltulri, a devenit un simbol satanic recent mai mult din ignoranta decat datorita proprietatilor miraculase, si asta datorita formei care seamana cu un cap de tap, neavand absolut nici o treaba cu satanismul fiind un simbol antic care are o multime de semnificatii dintre cele mai bune.

Si ca o mica problema de logica elementara. Daca pntagrama a devenit un simbol satanic recent, si inainte a avut o gramada de alte semnificatii, credeti ca masonii, o fratie care dateaza de secole, l-a folosit in acest scop inainte ca el sa capete aceasta semnificatie?

Intelegeti ca o discutie nu se poarta doar cu idei, pentru ca atunci devina nula. Aduceti si argumente.

O intrebare simpla. Spuneti-mi o fapta a masoneriei, atestata nu din auzite, care a avut ca scop clar distrugerea bisericii ortodoxe. Puteti?
Ino, cei care ti-au raspuns nu sunt aroganti. Va situati pe nivele diferite de intelegere.
De exemplu, mie imi este evident ca tu nu stii lucruri elementare despre ortodoxie.
Atunci nu esti in masura sa apreciezi ca masoneria se opune ideologic ortodoxiei.

Eu nu am nevoie sa ma informez aprofundat despre masonerie (desi am avut si aceasta curiozitate) pentru a sti ca invatatura ei este anticrestina. Nu dau foc bisericilor. Lupta lor este ideologica, dusa prin educatie si mass media.
Esenta crestinismului este surprinsa in crezul de la Niceea-Constantinopole.
Invatatura masonilor il contrazice grosolan: ei accepta un dumnezeu impersonal, arhitect al
universului. Daca ai curiozitatea sa cauti pe internet scrieri ale lor, vei vedea ca initiatii il invoca pe lucifer pe trepte superioare.
Conceptul cheie pentru crestini este IUBIREA. Pentru ei.. altele.. din cat am inteles este luminarea (cunoasterea luciferica.. sa ma exprim ca Blaga).
Astea sunt parerile mele.. nu imi mai pierd timpul cu astfel de informatii cand pot citi lucruri mai utile.
Dar pentru cauta adevarul, lucrurile sunt destul de evidente.

Iar simbolurile... ele nu au inteles in sine.
Ele se incarca cu intelesuri atunci cand sunt folosite pentru a comunica ceva. Sunt simboluri pentru ochiul privitorului, adica. Cand ei folosesc pentagrama, ei stiu de ce o fac!
Simbolurile sunt o punte de comunicare cu lumea nevazuta, comunicare cu atat mai eficienta, cu cat esti mai informat si mai convins de forta lor. Pentru ei pentagrama este un simbol puternic si are o semnificatie precisa. Au foarte multe simboluri, daca ai curiozitatea sa te informezi, atat de multe simboluri si ritualuri incat este geu sa crezi ca nu este organizatie religioasa!
Daca ai intelege forta crucii in crestinism, ai intelege si DE CE folosesc masonii simboluri. Dar de pe pozitie atee este foarte greu sa vezi ceva.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 18:24:08
enkidu enkidu is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2006
Implicit putin despre masoni

Am citit si eu ceea ce ati scris despre masoni: pro si contra. Si eu am avut aceleasi curiozitati ca si andrei cozia,in special ca am avut un bun prieten in facultate care era ucenic in masonerie, la vremeea aceea.
De aceea am citit cat am putut de mult despre aceasta organizatie si anume acele carti scrise de ei insisi, acelea in care se prezinta. Am coroborat cultura pe care am strans-o cu ceea ce stiam deja de la amicul meu.
Concluzia mea finala a dat dreptate acelor reprezentanti ai bisericii (in special Biserica Catolica), care au calificat masoneria drept fiind o organizatie de tip mafiot si satanic.

Desigur, voi explica ceea ce am spus si eventual am sa indic documentele din care am citit.
Oricum, sa stiti ca masonii sunt intr-adevar filantropi, insa NICIODATA milostivi.
Masonii sunt vegetarieni , insa NICIODATA postitori.
Masonii au cultura biblica dar niciodata nu iubesc pe Hristos.
Masonii sunt respectuosi si respectabili, insa NICIODATA smeriti.

Si inca ceva : anna are dreptate, andrei : masonii si organizatia masonica sunt lucruri total diferite pana la un anumit grad.
Masonii din grade inferioare nu stiu niciodata complet ideologia adevarata si completa. Ei afla aceste lucruri abia cand urca in grad, cand se "ilumineaza", cand li se spune adevarul treptat. Asta o stiu si eu de la prietenul meu si desigur din lecturi ( Charles Leadbetter- Francmasoneria).
De aceea, prietenii tai, andrei, sunt foarte cumsecade si nu par a fi diferiti de tine sau de mine : fiindca sunt inca in treptele de jos ale piramidei.

Doamne ajuta, am sa revin si cu alte explicatii si mai motivate pe document :)
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 19:57:38
Junior Member

Implicit

anna21, in sfarsit un partener de discutie. :)

in primul rand vreau sa mentionez ce sursa de unde imi procur lecturile rareori este internetul deoarece informatiile pe care le gasesti de multe ori sunt genereale si incorecte, mai ales cand trateaza un subiect delicat precum acesta.

termenul de "iluminare" cred ca este inteles total gresit, pentru ca se refera la triumful ratiunii. daca vreunul din voi a reusit sa se infiltreze in masonerie in gradele superioare, si a auzit acolo la ei ca il venereaza pe satan, atunci da, tac fara sa contest nimic din ce spune acea persoana. dar sa acuzi niste oameni care prin faptele lor fac bine, sa acuzi fara dovezi, doar pentru ca lor nu li se pare ok crestinismul atunci ceva nu mi se pare in regula. daca vorbim din auzite...

cat despre simboluri, exista la biblioteca cateva dictionare de simboluri masonice care mi-au trecut si mie prin mana, deci pot spune ca stiu despre ce vorbesc. continui sa cred ca nu este o organizatie religioasa. sunt n organizatii care nu au nici o legatura cu religia si au propriile simboluri si propriile ritualuri. in masonerie cred ca e vorba mai mult de pastrarea traditiei prin aceste mijloace.

enkidu, termnenul asta de organizatie de tip mafiot, aplicata masoneriei este o eroare. intamplator stiu contextul in care a primit aceasta eticheta si anume prin anii 80 in Italia cand un anumit individ, a infiintat o loja masonica independent de masonerie in care a implicat o gramada de de alti indivizi (politicieni, mafioti, generali) si impreuna cu care se pare ca au planuit chiar o lovitura de stat. oricum, lojele masonice oficiale au denuntat vehement aceasta organizatie paralela dar eicheta tot a fost pusa de oamenii prea putin interesati sa afle contextul istoric...

cat despre satanisti, eu nu va impiedic nicium, numai ca as vrea ca atunci cand spuneti chestia asta, sa o spuneti in urma unor cercetari riguroase si nu citand niste adverssari cunoscuti ai lor sau in urma unei cercetari pe internet de 2 ore, pe ceva site-uri obscure.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 21:22:40
enkidu enkidu is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2006
Implicit despre masoni

Ino, eu nu am pretentia ca as fi extrem de bine informat in asa masura,in care spui tu : sa ma "infiltrez" in masonerie apoi sa depun marturie.
Desi...au existat unii care au facut-o . Am sa revin si am sa-ti ofer si numele lor, desigur.
De aceea precizez : folosesc si citez exclusiv lucrariloe LOR, in care se prezinta si se reprezinta. Nu doresc sa aduc comenturi personale absolut deloc.

Hai sa-ti povestesc un episod relativ recent care m-a determinat sa fiu circumspect cu "onorabilitatea" crestina a acestora.
Acum cativa ani, l-am vazut la TV pe Marele Maestru Lazarescu, la o emisiune despre masonerie, in care dansul facea o prezentare a acestei organizatii. Despre religiozitatea lor, dansul a spus :" Noi avem loc pentru toate religiile si toate cultele, de aceea avem deschise pe masa cartile sfinte ale tuturor religiilor. Biblia este la noi prezenta prin Evanghelia lui Ioan." ..si atat...

Evident, am cautat sa ma informez ( din carti....si intreband prietenii) de ce Maestrul spunea ca au DOAR Evanghelia Ioan...
Raspunsul m-a bulversat total...
Mi s-a raspuns ca Evanghelia Ioan e singura in care se poate dovedi ca Mantuitorul nostru nu a murit pe Cruce, ci a fost inlocuit ...si ca in tot parcursul evangheliei se gasesc dovezi ca Mantuitorul nostru facea schimb cu Petru, in multe "episoade"..

Nici nu am vrut macar sa iau in consideratie o asemenea enormitate, desigur, daramite sa o mai si cercetez. Multumesc, prefer sa-mi pastrez credinta intacta !!
Dar intreb si eu ca un "ruman" simplu, ortodox , batran : de ce ar sustine domniile lor o asemenea prostie ?
Repet, voi continua sa comentez si alte informatii, desigur din documentatia lor; de unde altundeva ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ECUMENISMUL SI MASONII ivasile Stiri, actualitati, anunturi 27 15.04.2014 21:45:16
Dusmanie si dusmani cristiboss56 Generalitati 131 24.10.2012 15:06:15
Masonii andipanda Generalitati 11 19.05.2011 15:31:01
Iubire de dusmani... pana unde? crestinOrtodoxa Intrebari utilizatori 8 06.01.2011 21:52:55
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12