View Single Post
Vechi 30.07.2009, 02:32:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de stachie Vezi mesajul
...........surioara,,,NU MAM FACUT INTELEASA???????
repet iarasi ,,, e usor sa judeci,,,,,,,sa sfatuiesi,,,,dar nu uitak duhovnicul,,este si el OM,,,,si nu dumnezeu,,incit,,,,sa scimbe "sensul"ispitei,,,,,,,iar omul din el,,,,,nu putea sa cladeasca ceva,,,, a reusit doar sa DARIME,,,,,,,iar partea spirituala,,,"il..consola"..k a facut ceva!citeste patericul iar undeva la inceput,,,,,gasesti un citat din sf parinti in care avusese o vedenie cu iadul,,,, talpa era episcopii si preotii iar in capul lor stateau saracii mireni,,,,pt k incercau pe parcursul vietii sa faca ceva dar "acestiia"ii impingeau in "groapa"....nu am numik cu nimeni,,,,,dar imi doresc,,, sa cunosti,,,mai bine"miezul"duhovniciei k apoi,,,,sa nu te clintesti nici un pik,,,,in moment de combatere,,,,,,,iartama,,,,,dak poti,,,,!
Stache, draga, in primul rand am o mare rugaminte la tine: scrie te rog corect romaneste, caci nu scriem sms-uri aici, ci texte, care trebuie intelese. Deci nu -k ci -ca; Dumnezeu scriem intotdeauna cu majuscula.

In al doilea rand nu am inteles mare lucru din ce ai scris, imi cer iertare, dar lipseste prea mult din text. Fii te rog mai explicita, daca vrei sa intelegem ce te doare. Eu as vrea sa inteleg.

Si eu imi doresc sa cunosc mai bine miezul vietii duhovnicesti; ma straduiesc sa invat si ma rog. Dar si pana atunci, crede-ma, ca nu-mi permit sa ma clintesc. Nu trebuie sa ne scrii viata ta in amanunt, ci sa descrii situatii, din care sa intelegem legatura cu... Patericul.
Stim de acum ca nu sunt numai sfinti in manastiri, spre regretul nostru. Noi am vrea sa fie numai ingeri in trup... dar trupul e supus greselii, din pacate.

Putem sa dam vina pe altul cat vrem, nu vom schimba nimic si nici nu-l vom schimba pe acesta. Important e sa ne descoperim propriile pacate; cu ele sa mergem la duhovnic, sa le scoatem la lumina, ca sa ne fie iertate. Este singurul mijloc de a supravietui iadului.

Imi pare rau de toti oamenii, care se lasa pacaliti de diavol si pacatuiesc in manastire sau in afara ei. Dar Dumnezeu, in marea Sa dragoste de oameni, ne-a lasat si Inger Pazitor, si Sf.Taina a Spovedaniei, ca sa ne scape din ghiarele mortii vesnice.

EXISTA inca duhovnici adevarati, care sunt dispusi sa ne ajute, in masura in care suntem sinceri si vrem neaparat sa scapam de pacat. Sa-i cautam pe acestia si sa ne salvam. Mai ales cei tineri, caci au inca toata viata inainte; dar si cei mai in varsta, ca poate nu mai au mult de trait. Doamne ajuta!
Reply With Quote