Subiect: Filmul Ostrov
View Single Post
Vechi 03.08.2009, 12:14:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
De aceea i-a adresat lui Iov aceasta intrebare, pentru a-l face atent asupra pacatului care-i intuneca toate virtutile. Incet, incet Iov a inteles si s-a apropiat de Anatolie.

In ultima clipa de viata a lui Anatolie, Iov l-a intrebat cum trebuie sa traiasca. Intrebarea lui Iov este specifica intelectualilor, celor care au citit mult si au cercetat mult. Ei cauta mereu un altceva mult mai profund decat evidenta care in simplitatea ei este insasi esenta trairii viului din cuvant... Si Anatolie i-a raspuns simplu: "Traieste cum poti!"
adica cel mai greshit indemn "traieshte cum potzi!" caci daca ai sa cautzi sa vezi cum potzi ceva inseamna ca atunci cand gaseshti cum potzi sa traieshti deja traieshti nebuneshte traind punandu-tzi nadejdea in puterea ta, in mandrie, traieshti asha cum potzi tu insutzi, cautzi o putere, cautzi o lepadare de Dumnezeu pentru o putere, pentru o supravietzuire... deci iata ce mesaj ciudat adica fie sa traieshti in nepasare adica neputintza shi libertinajul sa fie acoperire a pacatelor fie sa cautzi puterile vrajitoreshti ale supravietzuirii... deci este un sfat viclean dintr-un film viclean... caci in mod cinstit calugarul, monahul trebuia sa traiasca dupa perceptele shi randuiala mantuirii dar fireshte avand intzelegere pentru neputintza omeneasca... dar "Traieshte cum potzi!" este un indemn la desfranare... deci e necesara prudentza atunci cand ne entuziasmam la astfel de filme nascocite parca din realitate...

inlocuieshte sh cu ș shi tz cu ț shi poate vei pricepe ce am scris... dar shtiu ca defapt altceva nu-tzi convine la scrierea mea shi nu neputintza te-a oprit ci altceva... groaza... ca te-ai shi simtzit intoxicata nu cu monoxid de carbon ci cu sh shi tz... fireshte. Deci ma iarta daca nu scriu asha cum ar vrea unii... ci am ramas pe vremea cand nu se foloseau diacritice pe forumuri... deci innapoiat cum ar spune unii... sau fundamentalist cum ar spune altzii sau dinozaur cum ar spune tinerii simpatici.

Last edited by vsovi; 03.08.2009 at 12:17:19.
Reply With Quote