12.08.2009, 01:24:10
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Ce legatura are calendarul cu geocentrismul?
|
Nu stiu. Tu sa-mi spui pentru ca tu ai pomenit de stilisti pe threadul asta.
Citat:
La care din cele 7 Sinoade Ecumenice s-a anatematizat schimbarea calendarului? Din cate stiu pozitie impotriva calendarului nou au luat doar niste sinoade mici, locale, similare sinodului care l-a si adoptat.
|
Primul Consiliu Ecumenic a anatemizat schimbarea pascaliei. BOR a sarbatorit Sfintele Pasti urmind noua pascalie si in 1926, si in 1929. Au renuntat la ea numai datorita valului de nemultumire populara care putea adinci schisma. Cinci (5) sinoade pan-ortodoxe (le poti numi ecumenice) au anatemizat schimbarea pascaliei si a sinaxarului dupa calendarul papei. Sinoadele locale au confirmat deciziile acestora la inceputul secolului XX. (BOR in 1903). Ce s-a intimplat la Constantinopol in 1923 a fost o manevra masonica, facuta cu masoni la cel mai inalt rang (patriarhul ecumenic Meletios, patriarhul Miron Cristea) pentru a introduce ecumenismul in Biserica Ortodoxa.
Citat:
Am citit atat de multe marturii despre Cuv. Paisie Aghioritul incat daca te indoiesti de el cred ca esti inselat.
|
Da, ma indoiesc de el in ceea ce priveste calendarul. Si chiar daca s-ar scula din morti tot nu mi-as schimba parerea pentru ca eu stiu ce spune Scriptura:
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema!
10. Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos.
(Galateni)
Citat:
Schimbarea calendarului a fost o greseala, intr-adevar. Dar ruperea de Biserica din acest motiv a fost o greseala si mai mare. Sfanta Treime este o dogma. Calendarul nu e.
|
Dupa cum ti-am aratat, pascalia si sinaxarul sint dogme. Nu poti sa schimbi calendarul fara sa afectezi macar una dintre ele. Acuma, daca tu si altii stiti mai bine decit Sfintii Parinti ai Consiliilor Ecumenice si decit toti patriarhii si episcopii ortodocsi de pina la 1923, atunci asa sa faceti!
|