Citat:
În prealabil postat de getagrip
Nu exista "supra-logic". Este foarte convenabil sa fii credincios si sa inventezi cuvinte cand ramai fara argumente. Sau sa spui 'asa a dat Dumnezeu, noi nu putem explica'. Pentru atei este mult mai greu. Noi trebuie sa ne demonstram spusele. Si o facem.
|
Exista supralogic, chiar si pentru atei. Dragostea este supralogica. Daca ai fost indragostit si mai ales daca ai trait o mare dragoste si sau o mai traiesti si acum, intelegi ce vreau sa-ti spun.
Noi credem ca exista si alte lucruri care depasesc ratiunea. Credinta crestina este bazata pe aceste lucruri, care chiar in Biblie sunt numite 'nebunia crucii' de sf. Pavel.
Am impresia ca tu vorbesti despre crestinism bazandu-te doar pe o propaganda atee superficiala, nu pe cunostinte serioase. Imi amintesti de profesorul meu de istorie (pe care il stimam de altfel foarte mult) care ne-a zis in clasa a 5a ca Dumnezeu se stie ca nu exista, deoarece cosmonautii au fost in cer si nu l-au intalnit... Chiar la 11 ani mi s-a parut simplista si neverosimila o astfel de argumentatie si mi-am zis ca daca Dumnezue exista, el trebuie sa depaseasca cerul si pamantul materiale.
Ar fi bine, daca intr-adevar vrei sa discuti serios, sa citesti mai intai cateva carti crestine serioase, de introducere. Exista si unele scrise pentru atei sau agnostici. Sau macar una.