View Single Post
Vechi 21.08.2009, 11:29:30
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
nu ma-ti convins cu explicatiile date mai ales ca nu ati amintit nimic despre obligativitatea resepectarii legilor Vechiului Testament pe care il aveti ca si carte de capatai;
Nici nu exista o astfel de "obligativitate". Cine v-a spus ca noi avem Vechiul Testament ca si carte de capatai? Veti vedea ca tot ceea ce respectam este dupa modelul Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli. Dvs. vreti sa anulati tot ce este scris in Vechiul Testament. Dar Domnul Iisus Hristos nu a facut acest lucru. Dimpotriva, cand da anumite invataturi Mantuitorul le intareste prin "este scris", facand referire la porunci care raman valabile. Spre exemplu, cele doua mari porunci ("sa iubesti pe Domnul Dumnezeul cu toata inima ta si tot cugetul si pe aproapele tau ca pe tine insuti") le gasim si in Vechiul Testament (Levitic 19:18 si Deuteronom 6:5). Ce facem, le desfiintam, in ciuda faptului ca Domnul Iisus Hristos le-a reamintit? Nu este cazul, dar va pot da exemple de legi ale Vechiului Testament, clar desfiintate (Sfanta Scriptura chiar foloseste aceasta expresie), pe care dvs. le tineti in continuare.

Aratati-ne ce legi Vechi Testamentare respectam fara sa fie respectate chiar de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli.

Citat:
dupa Vechiul Testament da, sambata era ziua cea care trebuia "pazita", dar odata cu venirea lui Hristos se schimba treaba,
Se schimba treaba? Cine a schimbat-o, ca Domnul Iisus Hristos sau Sfintii Apostoli nu a facut-o. Ma refer la pazirea celor 10 porunci. Pazirea zilei a saptea, zi binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, nu a fost schimbata de Mantuitorul. Aceasta zi a fost sfintita si binecuvantata de la facerea lumii, cand nu exista nici evreu si nici pacatul nu a intrat in lume. Nu are nici o legatura pazirea acestei zile cu lucrarea de mantuire a Domnului Iisus Hristos. Aceasta zi este o sarbatoare a creatie impreuna cu Creatorul.

Dati-mi un exemplu in care Domnul Iisus Hristos schimba singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o.

Citat:
iar duminica ia locul sambetei deoarece odata cu aceasta zi, odata cu jertfa Fiului lui Dumnezeu ni s-a dat sansa de mantuire;
Prin a cui putere s-a facut aceasta schimbare? Domnul Iisus Hristos s-a jertfit, a inviat si a mai stat printre noi inca 40 de zile. Ar fi putut sa ne spuna ceva despre aceasta schimbare. Dar nu a facaut-o. Nu Domnul ci omul a schimbat aceasta zi.

Citat:
sa nu uitam ca pana la rastignirea lui Hristos, toti dreptii Vechiului Testament erau in iad;
Despre Ilie si Enoh, doi oameni a lui Dumnezeu, din Vechiul Testament, Sfanta Scriptura ne spune ca au fost inaltati la cer inca din timpul vietii lor pamantesti. Veti sa spuneti ca au fost "inaltati in iad"? Domnul Isus Hristos se intalneste cu Ilie pe Muntele Schimbarii la fata. Vreti sa spuneti ca Ilie a venit din iad?

Citat:
faceti referire la Hristos insa aveti un Hristos fara Cruce, (fara a recunoaste jertfa suprema si mai ales pentru cine si pentru ce a facut aceasta),fara Golgota,
Grave acuzatii si total nefondate. Noi il recunoastem doar pe Hristos si Crucea sa ca mijloc de mantuire. Nu acceptam alti mijlocitori intre Dumnezeu si om decat pe Omul Iisus Hristos. "Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti." (1 Timotei 2:5)
" Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit." (1 Corinteni 2:2)

Cred ca problena recunoasterii lui Hristos ca Mantuitor ar trebui sa si-o puna cei care cred in necesitatea completarii lucrarii de mantuire prin adaugarea de forme de inchinare pe care Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) le condamna.

Citat:
Vorbiti despre Sfintii Parinti... care? spuneti-mi despre un Sfant Parinte adventist,
Luati-l ca exemplu pe Sfantul Apostol Pavel. Are toate caracteristicile unui adventist. Ca sa va convingeti, cititi Faptele Apostolilor si epistolele Sfantului Apostol Pavel.

Citat:
Poate doriti sa-mi vorbiti putin despre cultul pe care il aveti despre Maica Domnului? Ce reprezinta pentru cultul adventist Maica Domnului?
Nu este nevoie sa va vorbesc eu. Avem ca modele, in cinstirea Mariei (mama Domnului Iisus Hristos) pe Sfintii Apostoli. Intrebat-va de ce acestia nici macar nu au pomenit-o in epistolele lor (cititi epistolele din Noul Testament). Asta nu insemna ca nu exista un respect pentru aceasta femeie deosebita, unica (prin ea s-a intrupat Domnul Iisus Hristos).

Citat:
vorbiti-mi putin despre viata, patimile si rastignirea lui Hristos, vorbiti-mi putin despre evangheliile lui Hristos .
Sa va vorbesc putin? De fapt, numai despre asta ar trebui sa vorbesc. Hristos si Crucea Sa inseamna absolut totul pentru mantuirea noastra. Mai cunoasteti alta Cale? Sau, mai aveti ceva de adaugat?