![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In capul domniilor voastre e un talmes-balmes, ca si cum ati amesteca sarea cu zaharul;Sfanta Scriptura, care mai precis , o luati de buna? nu ma-ti convins cu explicatiile date mai ales ca nu ati amintit nimic despre obligativitatea resepectarii legilor Vechiului Testament pe care il aveti ca si carte de capatai; dupa Vechiul Testament da, sambata era ziua cea care trebuia "pazita", dar odata cu venirea lui Hristos se schimba treaba, se schimba legea, avem o lege noua, a iubirii, "dintele pentru dinte" se transforma in "intoarce si celalat obraz", iar duminica ia locul sambetei deoarece odata cu aceasta zi, odata cu jertfa Fiului lui Dumnezeu ni s-a dat sansa de mantuire; sa nu uitam ca pana la rastignirea lui Hristos, toti dreptii Vechiului Testament erau in iad; Domniile voastre vorbiti despre orice numai despre esenta lucrurilor nu! si e de inteles atata timp cat va invartiti in jururl cozii, in jurul V.T. Orice erezie isi revendica propria "spiritualitate" si propria metoda de practicare a vietii religioase, dvs. revendicati legile V.T, din N.T faceti referire la Hristos insa aveti un Hristos fara Cruce, (fara a recunoaste jertfa suprema si mai ales pentru cine si pentru ce a facut aceasta),fara Golgota, fara Sfintele Taine.... Vorbiti despre Sfintii Parinti... care? spuneti-mi despre un Sfant Parinte adventist, penticostali,ale carei invataturi le studiati; Sfintii Parinti pe care noi ortodoscii ii avem ca modele de traire intru Hristos, au cinstit-o pe Maica Domnului, dvs o cinstiti? Poate doriti sa-mi vorbiti putin despre cultul pe care il aveti despre Maica Domnului? Ce reprezinta pentru cultul adventist Maica Domnului? Pentru noi ortodocsii este Mama noastra pentru ca sta in genunchi in fata Fiului Ei si se roaga pentru iertarea pacatelor, se roaga Fiului Ei sa nu ne piarda pentru faradelegile noastre, este grabnic ajutatoare in necazuri si suferinte;Detasati-va putin de Vechiul Testament si vorbiti-mi despre Noul Testament, vorbiti-mi putin despre Maica Domnului si despre Nasterea Fiului Ei, vorbiti-mi putin despre viata, patimile si rastignirea lui Hristos, vorbiti-mi putin despre evangheliile lui Hristos si inca putin despre multimea mare, dar mare de tot, a sfintilor care au si-au jertfit viata pentru Hristos, care au trait sub ploaia Duhului Sfant si au facut minuni, dar minuni cu adevarat; numai acestia care-si rastignesc de buna voie patimile si viata lumeasca si duc o viata de aspra nevointa pot ajunge la asemenea masuri. |
|
|||
|
|||
![]()
Marele Sfant si parinte bisericesc Teofan Zavoratul, conglasuind impreuna cu toti Sfintii parinti, spune clar ca darurile Sfantului Duh sunt transmise prin "tocmai prin taina Mirungerii, care a fost instituita de Sfintii Apostoli in locul punerii mainilor" Din faptele Sfintilor Apostoli invatam ca la inceput taina Mirungerii se savarsea prin punerea mainilor.
" Noi toti care am fost botezati si mirunsi avem darul Sfantului Duh.....chiar daca el nu este activ in toti. Biserica Ortodoxa are insa la indemana mijloacele de activare a acestui Har, si in afara acestor mijloace nu mai exista nici o alta cale... |
|
|||
|
|||
![]()
INVATATURA DESPRE MILENIU:
"Evanghelistii protestanti, ca de ex. Billy Graham, in modul lor gresit si personal de a interpreta Apocalipsa, asteapta "mileniul" in care Hristos va domni peste pamant;Alti evanghelisti din Israel gasesc ca interpretarea lor milenarista despre Mesia, este tocmai ceea ce trebuie pentru a-i pregati pe evrei pentru venirea Lui. Arhifundamentalistul Carl McIntire se pregateste sa ridice o replica, in marime naturala, a Templului din Ierusalim in Florida, avand convingerea ca soseste clipa in care evreii vor construi chiar "Templul in care Domnul Insusi se va intoarce asa cum a promis" Cea de a doua venire a lui Hristos va fi cu neputinta de confundat, Ea se va intampla deodata; va veni din cer _ "barbati galileeni, de ce stati privind la cer?Acest Iisus Care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer"_ si va hotari sfarsitul acestei lumi. Nu poate exista nici un fel de pregatire pentru Hristos in afara de cea pe care si-o lucreaza fiecare crestin ortodox prin cainta de pacate, curatire, priveghere, rugaciune. Nu exista nici un fel de mileniu viitor!; pentru cei vrednici sa-l primeasca, "mileniul" apocaliptic este chiar acum; este viata plina de Har din Biserica Ortodoxa, de-a lungul acestei "mii de ani" ce desparte prima venire a lui Hristos, adica Intruparea Sa, de venirea lui antihrist. Aceasta este invatatura ortodoxa a Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Andrei al Cezareii si a altor sfinti parinti Faptul ca protestantii asteapta venirea "mileniului"candva in viitor, nu face altceva decat sa intareasca faptul ca ei marturisesc prin aceasta ca nu-L traiesc, ca se afla in afara Lui, adica in afara Bisericii lui Hristos, al Carei har dumnezeiesc ei nu l-au gustat" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani"(Apocalipsa 20:4). Se vorbeste despre prima inviere, adica invierea celor credinciosi. "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" (Apocalipsa 20:5) Se vorbeste despre invierea, dupa o mie de ani de la prima inviere, a celor necredinciosi. Daca dvs. sustineti ca "mileniul" este chiar acum, trebuie sa-mi spuneti cand a avut loc prima inviere (ca eu nu stiu nimic despre faptul ca Domnul Iisus hristos a revenit deja si a inviat pe cei morti in Hristos; sunteti cumva martor a lui Iehova?). Pentru ca acest "mileniu" este incadrat de cele doua invieri (Sfanta Scriptura este limpede in acest sens). |
|
|||
|
|||
![]()
textul este asha:
"Capitolul 20 - Balaurul este legat. Sfintii se scoala la imparatia de mii de ani. Gog si Magog. Diavolul este prabusit. Judecata de apoi. Balaurul este legat. Sfintii se scoala la imparatia de mii de ani. Gog si Magog. Diavolul este prabusit. Judecata de apoi. 1. Si am vazut un inger, pogorandu-se din cer, avand cheia adancului si un lant mare in mana lui. 2. Si a prins pe balaur, sarpele cel vechi, care este diavolul si satana, si l-a legat pe mii de ani, 3. Si l-a aruncat in adanc si l-a inchis si a pecetluit deasupra lui, ca sa nu mai amageasca neamurile, pana ce se vor sfarsi miile de ani. Dupa aceea, trebuie sa fie dezlegat catava vreme. 4. Si am vazut tronuri si celor ce sedeau pe ele li s-a dat sa faca judecata. Si am vazut sufletele celor taiati pentru marturia lui Iisus si pentru cuvantul lui Dumnezeu, care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si nu au primit semnul ei pe fruntea si pe mana lor. Si ei au inviat si au imparatit cu Hristos mii de ani. 5. Iar ceilalti morti nu inviaza pana ce nu se vor sfarsi miile de ani. Aceasta este invierea cea dintai. 6. Fericit si sfant este cel ce are parte de invierea cea dintai. Peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El mii de ani. 7. Si catre sfarsitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din inchisoarea lui, 8. Si va iesi sa amageasca neamurile, care sunt in cele patru unghiuri ale pamantului, pe Gog si pe Magog, si sa le adune la razboi; iar numarul lor este ca nisipul marii. 9. Si s-au suit pe fata pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea cea iubita. Dar s-a pogorat foc din cer si i-a mistuit. 10. Si diavolul, care-i amagise, a fost aruncat in iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor. 11. Si am vazut, iar, un tron mare alb si pe Cel ce sedea pe el, iar dinaintea fetei Lui pamantul si cerul au fugit si loc nu s-a mai gasit pentru ele. 12. Si am vazut pe morti, pe cei mari si pe cei mici, stand inaintea tronului si cartile au fost deschise; si o alta carte a fost deschisa, care este cartea vietii; si mortii au fost judecati din cele scrise in carti, potrivit cu faptele lor. 13. Si marea a dat pe mortii cei din ea si moartea si iadul au dat pe mortii lor, si judecati au fost, fiecare dupa faptele sale. 14. Si moartea si iadul au fost aruncate in raul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. 15. Iar cine n-a fost aflat scris in cartea vietii, a fost aruncat in iezerul de foc. " deci se arata ca iadul shi moartea e mic copil fatza de iezerul de foc ce arde cu pucioasa... iar miile de ani sunt miile de ani cat petrec unii in iad, cum a fost cu Adam shi Eva care au stat in iad vre-o 4000 de ani... deci asha au avut parte de inviere, dupa miile de ani... shi asha poate ca mai au parte unii... iar cei ce nu se vor afla scrishi in cartea vietzii se arata ca a fost aruncat in iezerul de foc... unde nu vei arde ci te vei chinui... este un foc cum nu se intalneshte in iad ci mult mai rau... cineshtie cat e de rau shi cat de infricoshator este... asha cum e ura... ura fatza de Dumnezeu... ura fatza de aproape, bucuria de raul altui, desfranarea shi ispita... asha cum e mandria... shi poate mult mai rau... ceva de neinchipuit... dar ce a mai rau este ca acolo este aruncat shi fiara shi diavolul (satana) dar shi proorocul mincinos... deci e la comun cu ei... in iezerul de foc ce arde cu pucioasa... deci acolo va fi un horror veshnic shi nu e unul interesant ci unul de unde nu mai ieshi... " caci insetat am fost shi nu mi-atzi dat sa beau, flamand am fost shi nu m-atzi miluit, bolnav shi nu m-atzi cercetat, inchis shi n-atzi venit la Mine, gol shi nu m-atzi imbracat, descultz shi nu m-atzi incaltzat, infrigurat shi nu m-atzi lasat in casa, orb shi ratacit shi nu m-atzi povatzuit, strain shi nu m-atzi primit, bun shi drept am fost shi nu m-atzi iubit ci m-atzi vandut" ca asha ceva le va zice acelora... Domnul... Last edited by vsovi; 21.08.2009 at 12:33:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Condor, tot ce ati scris este un fel de.....praf in ochi, aruncat asa ca sa spuneti ceva...nu sunteti deloc convingator!
Nu ma mai aburiti aici cu tot felul de minciuni de ale voastre, doar in aparenta si de ochii lumii, sa prostiti naivii care mai sunt,sa vina la secta voastra ; spuneti ca Crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul, inseamna "absolut totul" pentru voi; DOVEDITI-O SI CINSTITI-O ASA CUM SE CUVINE! SI PE MAICA DOMNULUI LA FEL, daca recunoasteti ca prin Ea ne-a venit mantuirea! Si da, prin rastignirea Domnului Hristos, in semn de multumire, de respect, de cum vrei tu, ziua "pazita" asa cum va place voua s-o numiti, este Duminica;este o hula adusa lui Dumnezeu si Fiului Sau sa nu cinstim aceasta zi, ziua in care Domnul S-a jertfit, eu sa fac orice altceva, numai laude si multumire si inchinaciuni sa nu-I aduc, nu? pai da, ca asa vrea Satana; daca voi ati spune: veniti la noi, ca la noi e dracu, ar mai veni cineva? nu, categoric; voi spuneti: veniti la noi ca la noi veti primi Duhul Sfant, dar uitati sa adaugati: care va face din voi cei mai buni circari si contorsionisti; Si daca prin Sfintii Parinti imi aduce ex. pe Sf. Apostol Pavel...alti Sfinti Parinti mai cunoasteti? in afara de Sfintii Apostolii Si stii ce? am mai postat de experienta mea cu "cultul vostru" advenist, asa ca stiu in mod sigur ca nu aveti voi nici o treaba cu Crucea si Maica Domnului, respectul pe care il acordati voi e asa .....in treacat... Asa ca........lasati-ne pe noi in pace, nu mai veniti voi cu argumente din Sfanta Scriptura, ca o avem si noi la indemana; fiecare cu ai lui; cand veti avea voi atatia mucenici, martiri, sfinti,moaste facatoare de minuni asa cum au ortodocsii, mai vorbim; pana atunci...la revedere..nu de alta dar riscam sa umplem pagini intregi degeaba, fara vreun folos pentru cineva, timp in care eu as putea sa merg in Biserica si sa ma inchin Crucii lui Hristos, Cea datatoare de viata! |
|
||||
|
||||
![]()
Intr-adevar ceea ce scrie Condor este praf in ochi pentru naivi.
Secta adventistilor de ziua a saptea nici nu crede in existenta sufletului dupa moarte, independent de trup. Asa ca nu au pe cine sa cinsteasca, atunci cand spun ca o cinstesc pe fecioara Maria, maica Domnului.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Aratati-ne ce legi Vechi Testamentare respectam fara sa fie respectate chiar de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Citat:
Dati-mi un exemplu in care Domnul Iisus Hristos schimba singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o. Citat:
Citat:
Citat:
" Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit." (1 Corinteni 2:2) Cred ca problena recunoasterii lui Hristos ca Mantuitor ar trebui sa si-o puna cei care cred in necesitatea completarii lucrarii de mantuire prin adaugarea de forme de inchinare pe care Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) le condamna. Citat:
Citat:
Sa va vorbesc putin? De fapt, numai despre asta ar trebui sa vorbesc. Hristos si Crucea Sa inseamna absolut totul pentru mantuirea noastra. Mai cunoasteti alta Cale? Sau, mai aveti ceva de adaugat? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|