Citat:
În prealabil postat de georgeval
Da, Florin. Sunt de aceeasi parere. Mi s-a parut cam dur, inflexibil articolul parintelui lector Radu Muresan. Parintele Arsenie Papacioc recomanda se ne rugam chiar si pentru cei care s-au sinucis, pomenind cateva rude apropiate ale lor si adaugand cu tot neamul lor cel adormit. Avanda nadejdea ca i-am cuprins in aceasta cerere.
|
De acord cu Papacioc. Nu exista dragoste mai mare ca atunci cand iti pui sufletul pentru aproapele tau: sunt povestiri din Pateric in care unii au mintit ca sa-i scoata pe fratii lor din deznadejde, castigandu-le astfel sufletele din mana vrajmasului si Lui Dumnezeu I-a placut aceasta manifestare a dragostei iertandu-i pe toti dupa pocainta.
Chiar daca 100 de preoti imi spun sa nu ma rog pentru cei de alta confesiune sau sa nu-i pomenesc la Liturghie pentru ca nu sunt ortodocsi, eu totusi o fac pe riscul meu. Valabil si pentru sinucigasi, si pentru nebotezati.
Mai era o povestire in Pateric: moare un batran pe care fratii il stiau cu viata imbunatatita. Si intamplator dupa o vreme gasesc sub patul lui niste bani ascunsi... Si s-au smintit crezand ca batranul a mers in iad. Dupa multe rugaciuni, i s-a descoperit unuia din frati ca batranul este in Rai, Dumnezeu spunandu-i cam asa: oare acest pacat al lui a covarsit mila Mea?
Iaca de-aia l-am pus si pe
Mihail Jackson la pomelnic si pe multi altii pe care nu i-am cunoscut, nu i-am intalnit, dar am aflat ca au murit si le-am adaugat numele acolo pe lista cea lunga, bineinteles mentionand sfarsit
cu tot neamul lor cel adormit.