Citat:
În prealabil postat de caminaris
Nu am comentat subiectul despre khazarii aia ci doar v-am oferit o sursa de analiza.
Sunt convins ca evreii au fost poporul ales dar Hristos a extins sintagma de "popor ales" la toti crestinii indiferent de nationalitate. Ba chiar si necrestinii pot deveni crestini prin botez. Deci nu mai exista frontiere pentru credinta. Oricine e liber sa adere. Numai sa creada!
Nu vreau sa-i critic pe evrei in vreun fel pentru ca si ei sunt oameni ca si noi.
Daca ei nu cred in Hristos, sunt sigur ca vor crede in viitor caci nu se pot pune de-a curmezisul, in fata evidentei, la infinit.
|
ca la Internet au fost inradacinate o multime de informatii despre poporul Khazar de catre persoane care au incercat sa scrie o noua istorie care sa serveasca ideile lor.Adevarul poti gasi in alte situri scrise de istorieni.
Chestia cu Iisus si Poporul Ales este ,dupa parerea mea alta. Iisus s-a nascut evreu si ca evreu a fost rastignit.Pe vremea lui inca nu au exiatat crestini.Crestinii au aparut ca crestini numai aproape 300 de ani de la rastignire. Iisus,dupa cate stiu eu,nu s-a numit niciodata "crestin".
Cat despre evrei,dupa cat eu ii cunosc,2000 de ani nu au crezut in Iisus si se pare ca asa vor continua.Numai ca sa intelegi: ei nu fac asta ca sa enerveze crestinii ci acel Mesiah-Mantuitor pe care ei asteapta,(ca asta face parte din religia Judaica,mult timp inaintea lui Iisus) ar fi trebuit sa apara impreuna cu anumite evenimente care nu s`au intamplat cand Iisus s-a ivit.Asta-i problema. Inca ceva,Judaismul,ca religie monoteista nu sufera ca sa fie afara de El,inca un fiu,Duhuri si alti sfinti. Fiecare cu credinta lui.