Citat:
În prealabil postat de hmiron
Carevasazica tot "aia buni" se lupta cu "aia rai" in opinia dumneavoastra. Imi pare rau ca n-ati inteles nimic din mesajul meu precedent. Sper doar sa nu va para rau intr-o zi ca v-ati raliat intr-atat de mult la un om, fie el si Dan Puric. Tot omul e supus greselii si nu trebuie sa lasam admiratia sa ne orbeasca. Nu sunteti o persoana care e de acord cu ce spune Dan Puric, sunteti un fan al sau.
|
Nu sunt de obicei fan al cuiva, poate fanul lui Hristos. Dar stiu din propria experienta( si de jurnalist) ca nimeni nu poate fi judecat pentru o anumita exprimare la un moment dat. Nu l-am urmarit pe Puric la nici o conferinta, i-am citit doar o carte si in general dupa o carte pot contura profilul autorului. Este posibil sa-l fi luat gura pe dinainte vreodata, se intampla la toata lumea. Stiu din auzite de exemplu ca mitropolitul Nicolae Balan s-a poticnit spunand Crezul (e drept ca are si el niste pacate, dar nu e locul de intrat in istorie, are si merite destul de mari). Acestea sunt ispite, caderi de moment, dar nu suficiente pentru a trage concluzii despre cineva. Pe Puruic l-am perceput ca un actor marturisitor care si-a facut din profesie misiune, nu vad sa faca fanfaronada despre asta, ii urmaresc activitatea in mare si cred ca s-a impus mai intai prin profesie. In ce priveste Plesu, am depasit faza de fost ateu si admirator al elitei intelectuale din acea perioada. Si regret ca astazi, cei cu care ma raliam alta data nu mai sunt pentru mine izvoare de intelepciune si avangardisti de opinie. Mai degraba ii gasesc intr-o zona unde Dumnezeu e inlocuit cu ratiuni mai mult sau mai putin ...dracesti, numita "societate civila". Dar vorba parintelui Cleopa, "Tatuca e la carma!".
Doamne, ajuta-ne!