![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne, ajuta-ne! |
|
|||
|
|||
![]()
Traditie1
"Dan Puric a avut curajul sa vorbeasca despre Hristos într-o societate unde toti se fatarnicesc, a avut curajul nebunului pentru Hristos si acesta este chiar mesajul lui. Prin asta si-a creat si adversari dar si-a câstigat si admiratori din rândul credinciosilor, multi iubindu-l sincer. Nu vad vreun orgoliu aici fiindca el nu se marturiseste pe sine ci pe Altcineva" Ei tocmai asta e ca nici Bivolaru nu parea ca se marturiseste pe sine!... E foarte greu sa fii in stare sa eviti capcanele celebritatii. "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!" Cred ca toti de pe-aici Il marturisim pe Dumnezeu, pe Hristos, si pe duhul sfant dar trebuie mai intai sa ne recunoastem conditia de umili pacatosi! Teatru-copii "Oare de ce te crezi bun?" Nu, chiar nu ma cred bun, desi as vrea sa cred ca pot deveni. ID-ul asta mi l-am ales cu vreo 8 ani in urma fiindca aveam un prieten care obisnuia sa-mi spuna asa, nu stiu de ce! Totusi, alegerea mi-a influentat oarecum multe dintre deciziile pe care le-am luat, fiindca eu chiar vreau sa pot fi numit astfel cand nu voi mai fi, in sensul... "A fost un om bun"! "Asculta mai multa lume de Puric decat de ...popi alde "piciorusi"." Asta-i rautate! Dac-ai sti cata lume asculta de preoti, n-ai mai vorbi asa, iar pe parintele Piciorus nu l-ai vazut niciodata predicand cuvantul lui Hristos, deci n-ai de unde sti! De fapt nu discutam cine il marturiseste mai bine si mai frumos pe Hristos, ci cum se intampla asta? Daca nu intelegem clar nuanta a ceea ce inseamna credinta in Iisus, suntem tentati sa ne pierdem in nebunie! "Sa ne iubim unii pe altii... " pentru unii poate insemna sex. Daca o spune preotul in biserica stim ce inseamna si nu-l divinizam pe preot pentru ca spune treaba asta atat de frumos, ci ne gandim la iubirea intru Hristos! Eu cred ca in jurul asta ar trebui sa se invarta subiectul acestui topic, nicidecum cine-i Plesu asta si de ce-si permite sa critice caderea in ridicul a d-lui Puric? Si mai e ceva: mie mi separe ca se bagatelizeaza rolul bisericii crestin-ortodoxe. Daca tot gasim cuvantul lui Dumnezeu la conferinta unde mai putem lua o pauza de-o tigara, sau mesteca guma, la ce ne mai trebuie biserica? Nu mai ramane decat Mr. Piric sa inceapa sa spovedeasca si sa impartaseasca, pentru ca n-ar fi de mirare ca oamenii care-l cauta sa-i recunoasca plini de recunostinta acest merit!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Dom-le da de unde pana unde s-a scos ca Dan Puric are legatura cu legionarii?
Nu are. Dan Puric e un om de succes si de aceea il vedem asa atacat ; Andrei Plesu un filosof semi-ratat nefiind singurul de il ataca. Si Victor Roncea un jurnalist semi-ratat il ataca.Desi Victor Roncea si Andrei Plesu nu se suporta intre ei. Si Dan Puric nu si-a construit succesul prin furt sau minciuna ci pur si simplu cinstit lucrand talantii de i-a primit.Nu imi place teatrul dar Dan Puric este un mare om de teatru. Si nici nu sunt de parerea ca teatrul e ceva neaparat rau. Sfantul Grigorie Teologul a scris o piesa de teatru cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos.Daca vedeti ca nu e voie sa mergi la teatru la Sfintii Parinti e tradus incorect nu e vorba de teatru ci de cabaret,striptease si chestii de acest gen.Nu se interpreteaza in litera ca sectarii ci in Duh.Si mascaricii erau cei care faceau necuviinte iar nu Dan Puric care face teatru cuvincios si nu intra la acel Sfant Canon care zice ca nu are cineva voie sa fie mascarici.Da nu zice de mim. Insa e trist ca parintele Justin Parvu a inceput sa sustina pe acest jurnalist inselat de draci,Victor Roncea. Si eu sunt om ratat(eu nici macar semi-ratat nu sunt) ca si profesie dar de ce sa ma apuc sa dau vina pe societate pentru greselile mele? E societatea de vina ca in liceu si facultate nu am invatat? Nu cred.Sau e societatea de vina ca nici apoi nu mi-am vazut de treaba? Nicidecum ci eu sunt de vina.Dumnezeu predestineaza cele ce nu sunt in puterea noastra adica in ce domeniu primesti si cata intelepciune primesti de la nastere(spre ce profesie ai inclinatie),starea trupului,ce culoare au ochii,parul cat de inalt esti etc. Da nu predestineaza sa fii lenes,neserios si alte de astea. Astea sunt rezultate din alegerile mele. Last edited by mihailt; 27.08.2009 at 10:45:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice crestin ce-si lucreaza talantii e...legionar! (asa in gluma) De acord cu cele de mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
la dl .Pleșu ce a venit in contact cu Noica.(dar numai pentru aceasta nu cred că dl.Pleșu are orientări legionare) |
|
|||
|
|||
![]()
Si germanii si rusii si legionarii au fost niste mizerii. Pentru ce a facut Antonescu si legionarii ne bate Dumnezeu. Da, românii au omorât evrei si tigani nevinovati, trebuie sa acceptam adevarul.
Antonescu a avut si parti bune dar si rele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu intelegeti ca e nevoie ca si oameni ca Puric sa-si lucreze talantul dat de Dumnezeu pentru a duce oamenii in biserica unde sa-i asculte pe preoti. Am aceasta experienta si de aceea sustin atitudinea lui Puric, nu pentru ca-l admir. Am realizat candva un spectacol cu vreo 70 de elevi, pentru Duminica Sfintilor Romani. Succesul a fost peste asteptari, unii parinti sau bunici ma opreau pe strada sa-mi impartaseasca impresiile si cei mai multi spuneau "Nu stiam ca exista o duminica a sfintilor romani". E vorba de talantul fiecaruia, darul dat de Dumnezeu in slujba mantuirii proprii si a aproapelui. Pentru fiecare Dumnezeu a croit un drum si nu sunt doua la fel. Si nu putem bate la usa raiului daca nu am tras pe cineva dupa noi. Ce nu e cu putinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu. Poate de la o conferinta a d-lui Puric, un om va afla chemarea la Dumnezeu si intr-o zi va pasi usa bisericii, va asculta preotii si teologii. Dar pana acolo e nevoie de cineva trimis de Dumnezeu, sa-l corupa pentru o clipa in care sa-l inunde harul Duhului Sfant. Necunoscute sunt caile Lui! Last edited by teatru-copii; 27.08.2009 at 16:43:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Prima rautate si lipsa de smerenie ne-a venit de la sfintia sa Piciorus. De ce trebuie sa-i ascult predica, nu e suficient ce a scris?
Poate ca a calcat tastele pe-alaturi ca omul, dar de... fiecare cu pacatul lui. Daca eram in biserica poate nu-i ziceam nimic, dar aici nu mi s-a parut sa vorbeasca Hristos prin textul care l-a postat. Dar, daca o considerati rautate, iertare va rog! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 30 | 18.02.2024 19:16:24 |
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu | Florin-Ionut | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 16.02.2013 17:07:52 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 22.12.2008 14:03:29 |
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii | grumble | Nunta | 3 | 11.08.2006 02:30:05 |
|