View Single Post
Vechi 27.08.2009, 16:17:16
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Nu vreau sa deturnez discutia, dar a spune ce-ati spus dumneavoastra despre legionari e ca si cum am spunde despre comunism ca e bun, insa marele lui ghinion e ca a fost aplicat prost de-a lungul vremii.

Comunismul este intrinsec gaurit, cati oameni trebuie sa mai moara pentru ca unii sa inteleaga ca nu va functiona niciodata in lumea reala? La fel si cu legionarii. Fascismul e echivalentul de dreapta al comunismului.

Legionarii "aia buni" despre care vorbiti dumneavoastra s-ar fi dezis astazi de aceasta orientare dac-ar mai fi trait, vazand doar unde a ajuns Garda de Fier, ce-a facut ea de-a lungul istoriei. Degeaba ai intentii bune, si Marx sunt sigur ca dorea binele societatii omenesti, dar daca ar fi putu fi martor la ororile comunismului si-ar fi dat foc la carti.
Vorbim limbi diferite. Nu au fost legionari buni si rai, au existat de un singur fel: romani ortodocsi. Am spus ca "legionara" a fost aproape toata suflarea romaneasca de pana la 1938. Legionarii au fost oameni care au aparat credinta in Hristos chiar cu pretul vietii, si putini dintre ei au ajuns marii nostri duhovnici, marile voci.
Termenul de comparatie cu comunistii e ridicol!
Istoria "afisata" de trei dicataturi si masoneria reorganizata dupa 1989, ne arata desigur altceva. Dar exista acum suficiente surse pentru aflarea adevarului. Una ar fi inregistrarile
audio a unui fost legionar, parintele Ioan Sabau din Folt - Hunedoara, pe net. In acest context am putea spune ca si marii nostri voievozi au fost... legionari.
Reply With Quote