Citat:
În prealabil postat de ElusiveWolf
*
1. nu NOI AM FACUT ALEGEREA PRIN Adam si Eva. pacatul lor este pacatul lor. Faptul ca noi ar trebui sa "suferim" pentru o greseala facuta la inceputul lumii de catre niste persoane pe care nici macar nu le'am cunoscut este putin cam "crud" nu crezi?.
2. Oare nu este un gest pripit sa "condamni' o lume pentru pacatul a doua persoane?
3. Pe de alta parte, faza cu treaba lui dn'zeu pe pamant...Este oare atat de "distractiv"(termenul nu e potrivit dar nu am altul in minte) sa urmaresti scena vitii ca simplu spectator, sa te implici din cand in cand dar de la distanta? Adica...lumea are probleme mari(si din punct de vedere al credintei dar nu numai) iar El nu pare sa aiba de gand sa "zica nimic".
4. Pentru cineva care vrea binele "copiilor" lui e cam aiurea...In plus, chiar Biblia a fost lasata(presupun ca de El) putin cam interpretabila si in anumite privinte dificila. Sistemul asta de ambiguuitate este cunoscut ca fiind practicat si de unii "profeti" greci care dadeau prevestiri astfel incat fie ca faptul se adeverea sau nu, era o chichita care modifica sensul.
5. Pentru niste oi ne-am dovedit cam agresivi in sustinerea credintei noastre.
6. De geaba zpun ca, cred in toate astea, si degeaba ma rog mereu si merg la biserica daca in suflet am nesigurante si dubii.
|
1. Da este crud dar cu-i ii pasa...de fapt este ghinionul nostru.
Acestia doi de la inceput au reprezentat omenirea si ei prin hotarirea luata au decis pentru noi toti si problema este ca noi inapoi in Rai nu mai putem ajunge doar prin milogire la Dumnezeu
Nu uita ce ei acolo erau perfecti!. Odata ajunsi in realitatea asta a "nasterilor cu dureri" ei au inceput sa se degenereze ca spirit si ca fiinta si odata cu ei toata puzderia de copii facuti de ei pina -n punctul de animalizare in care ne aflam acum.
2. Nu, iar gindesti uman , nu este pripit, ci face parte din legile universului. Eu daca ma mut de pe o planeta pe alta, in mod evident copiii mei vor trai sub incidenta legilor de pe noua planeta
3. Distractiva este numai perceptia noastra..eu as numi-o nepasare. Ti-am explicat mai sus. El nu judeca in realitatea asta!
4. El vrea binele dar binele lui nu este "binele" tau imediat, cel pe care-l numeri in portofel.
5. GIndeste-te ca toti actionam la fel, fiind sub incidenta acelorasi legi universale. Faptul ca noua religie s-a numit crestinism nu a schimbat cu nimic din felul animalic si bestial de a ne comporta in acest loc senzual si misterios numit Pamint.
Nimic nu se intimpla calitativ in viata noastra fara transformare a fiintei in ceva mai bun mai superior conform legilor date de Dumnezeu.
6. ESTE CU MUUULT MAI BINE sa simti aceste dubii decit sa te minti ca esti sigura de ceva. Trebuie sa lucrezi la persoana ta si sa astepti chiar si cu nesigurante in suflet! Esti pe drumul bun!