Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Sora draga, eu am spus o parere despre fractiunile separatise si moarte dupa evlavia crestina neimplinita la topicul despre visasrionisti(,,cum pot scapa pe cineva de la visarionisti").Nu este strict o particularizare despre oaste dar cred ca iti poate ajuta la ...orientare. Parintele Cleopa a avut o sora car alte e facea parte din oaste si la un moment dat a venit la Sihastria ,la el, si i-a propus sa intre si el. Batrinul ,care era categoric cu pacatele si cu vinzarea lui Hristos-taios-, i-a raspuns (reproduc din memorie,dupa cartile parintelui): ,,... eu soro, cind am fost botezat,s-a rugat nasul meu si cu preotul ca sa fiu primit ca ostas al lui Hristos iar cind s-a sfirsit am fost uns ostas. Ce ostas sa ma mai fac... si al cui ?". Bun raspuns si de neuitat ! Iar daca el, Cleopa, ca si orice alt calugar dintro minastire a Patriarhiei Romane spune ceva anti oaste pai stie el ce zice ! Cine nu-si poate ostoi curiozitatea sau il pocneste evlavia exact cum nu trebuie sau este mai rasboinic si in Bor nu gaseste un potrivnic pe masura ... atunci nu are decit. Drept credinciosii(ortodoxii)au insa ce si si stiu cum sa marturiseasca Adevarul !
|
CE Ai omis, sau poate nu stiai e ca pr cleopa cunoaste o.d mai tarziu, in alte imprejurari si marturiseste ca alta parere isi facuse despre ea si ca daca ar fi cunoscut aceasta realitate de la inceputalta ar fi fost parerea lui.
da, e adevarat ca in oaste se petrec lucruri ... nu tocmai lalocul lor. dar inv ei este buna, foarte. problema se pune cu membrii ei care nu prea ii respecta randuiala.atentie! mare grija pt ca exista 2 grupari o.d! una cu centrul la sibiu, care se straduieste sa tina linia dreapta si una cu sediu la simeria=eretici 100%. aia nu au nici in clin nici in maneca cu ortodoxia. dar tot cu numele de ostasi.
dar a spune despre o organizatie ca nu este buna, doar ptr ca anumiti membri ai ei nu fac ce trebuie e gresit.e ca si cum ai spune ca ortodoxia nu e buna pt ca vezi vre-un "ortodox"beat, sau adulterin, sau hot, sau ...criminal.trebuie cercetat invatatura ei, din cartile ei si abia apoi iti poti face o parere.