Citat:
În prealabil postat de pacatoasa
Nu inteleg ce este cu aceasta Oaste a Domnului. Care sunt diferentele intre noi crestinii ortodocsi si cei din Oastea Domnului? Am o colega care este in Oastea Domnului si stiu ca se duce duminica la slujba la o biserica ortodoxa si am intelesc ca preotul care slujeste la aceasta biserica este si el in Oastea Domnului. Au si o casa in oras unde se intalnesc.
Pe aceasta colega a mea am auzit-o vorbind despre Dumnezeu, dar niciodata despre Maica Domnului, sfinti, spovedanie, impartasanie...acum nu stiu daca au legatura toate acestea cu faptul ca face parte din Oastea Domnului.
Curiasa, intr-un pelerinaj la Manastirea Sihastria am intrebat un calugar batran si mi-a spus ca trebuie sa ma feresc de asa ceva ca vor ajunge in fundul iadului...
Ei participa la slujbele noastre, dar cei deosebeste de noi!?
|
Sora draga, eu am spus o parere despre fractiunile separatise si moarte dupa evlavia crestina neimplinita la topicul despre visasrionisti(,,cum pot scapa pe cineva de la visarionisti").Nu este strict o particularizare despre oaste dar cred ca iti poate ajuta la ...orientare. Parintele Cleopa a avut o sora care facea parte din oaste si la un moment dat a venit la Sihastria ,la el, si i-a propus sa intre si el. Batrinul ,care era categoric cu pacatele si cu vinzarea lui Hristos-taios-, i-a raspuns (reproduc din memorie,dupa cartile parintelui): ,,... eu soro, cind am fost botezat,s-a rugat nasul meu si cu preotul ca sa fiu primit ca ostas al lui Hristos iar cind s-a sfirsit am fost uns ostas. Ce ostas sa ma mai fac... si al cui ?". Bun raspuns si de neuitat ! Iar daca el, Cleopa, ca si orice alt calugar dintro minastire a Patriarhiei Romane spune ceva anti oaste pai stie el ce zice ! Cine nu-si poate ostoi curiozitatea sau il pocneste evlavia exact cum nu trebuie sau este mai rasboinic si in Bor nu gaseste un potrivnic pe masura ... atunci nu are decit. Drept credinciosii(ortodoxii)au insa ce si si stiu cum sa marturiseasca Adevarul !