Subiect: despre nazisti
View Single Post
Vechi 08.09.2009, 22:05:01
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
mai nou nemtii ne fac lenesi....desi in unele domenii, muncim in locul lor, si poate chiar mai mult ca ei...locuiesc in chirie, intamplator dintr-o discutie, a sotului meu cu admistratorul cladirii, spunea ca tatal lui are 7 miliarde de dolari, si ei tot lucreaza, la care sotul meu a intrebat de ce mai lucrezi, iar el a raspuns, pentru ca asa sunt obisnuiti...sa lucreze..
e adevarat ca nemtii lucreaza foarte mult, majoritatea se trezesc dimi la 2 si la ora 3 sau 4 sunt la servici deja...sa nu uitam ca dupa al doilea razboi mondial, au ridicat germania, caramida cu caramida, desi primeau doar bani pentru mancare !
respecta zilele de sf mare sarbatoare, si nimeni nu lucreaza.....de ce nu suntem agreati....nu stiu....probabil pt ca suntem ortodocsi...e doar o parere.
Din cate stiu eu, in Germania e mare problema cu turcii. Dar cred ca lucrurile difera de la oras la oras, de la regiune la regiune.

Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez.

Suntem imigranti. Suntem romani imigranti. Cu o imagine negativa din cauza unor compatrioti plus unei etnii. Atata timp cat ascultam de ei, totul e bine. Dar cand incepe "cearta" din n motive, incep si injuriile din partea lor. "Ca le furam pamantul", "ca le furam locurile de munca" si multe altele.

Dar cum am mai zis, imaginea negativa a romanilor in Italia, se datoreaza in mare parte tiganilor (sau romilor/rromilor?).

Uite ce zice (de exemplu) Parintele Steinhardt:

Printre țigani. Rasismul este o demență, dar — cum să spun? — nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie.

Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceava, harța: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie.

Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.Dacă ar fi să-i iau în serios, ar trebui să se înalțe maldăre de ochi, ca cele atribuite lui Ante Pavelic de Malaparte în Kaputt; să se perinde în fața fabricii nesfârșite convoaie de dricuri, întrerupând orice trafic; să fie balamucurile pline până la refuz.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.
Reply With Quote