Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2009, 22:05:01
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
mai nou nemtii ne fac lenesi....desi in unele domenii, muncim in locul lor, si poate chiar mai mult ca ei...locuiesc in chirie, intamplator dintr-o discutie, a sotului meu cu admistratorul cladirii, spunea ca tatal lui are 7 miliarde de dolari, si ei tot lucreaza, la care sotul meu a intrebat de ce mai lucrezi, iar el a raspuns, pentru ca asa sunt obisnuiti...sa lucreze..
e adevarat ca nemtii lucreaza foarte mult, majoritatea se trezesc dimi la 2 si la ora 3 sau 4 sunt la servici deja...sa nu uitam ca dupa al doilea razboi mondial, au ridicat germania, caramida cu caramida, desi primeau doar bani pentru mancare !
respecta zilele de sf mare sarbatoare, si nimeni nu lucreaza.....de ce nu suntem agreati....nu stiu....probabil pt ca suntem ortodocsi...e doar o parere.
Din cate stiu eu, in Germania e mare problema cu turcii. Dar cred ca lucrurile difera de la oras la oras, de la regiune la regiune.

Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez.

Suntem imigranti. Suntem romani imigranti. Cu o imagine negativa din cauza unor compatrioti plus unei etnii. Atata timp cat ascultam de ei, totul e bine. Dar cand incepe "cearta" din n motive, incep si injuriile din partea lor. "Ca le furam pamantul", "ca le furam locurile de munca" si multe altele.

Dar cum am mai zis, imaginea negativa a romanilor in Italia, se datoreaza in mare parte tiganilor (sau romilor/rromilor?).

Uite ce zice (de exemplu) Parintele Steinhardt:

Printre țigani. Rasismul este o demență, dar — cum să spun? — nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie.

Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceava, harța: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie.

Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.Dacă ar fi să-i iau în serios, ar trebui să se înalțe maldăre de ochi, ca cele atribuite lui Ante Pavelic de Malaparte în Kaputt; să se perinde în fața fabricii nesfârșite convoaie de dricuri, întrerupând orice trafic; să fie balamucurile pline până la refuz.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 00:15:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez.
Mi-a placut asta, Antoni0.. :-) Tu crezi ca nu generalizezi cand spui ca nemtii generalizeaza, deci :-)))

Am stat in Germania 15 ani, am fost acceptata si respectata. Peste tot este greu sa fii acceptat si respectat mai intai, dar este posibil. Majoritatea nemtilor mi se pare ca sunt mai putin rasisti si xenofobi decat alte natii, pentru ca au fost educati mai mult in sensul asta dupa razboi.

Nu 'nemtii' ne fac lenesi, cum a zis altcineva, ci Rütgers, un politician dintr-unul din Landuri, a facut o gafa vrand sa-i inbuneze pe cei care isi pierdusera locurile de munca din cauza mutarii unei firme in Romania.
Vechi 09.09.2009, 00:25:33
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Mi-a placut asta, Antoni0.. :-) Tu crezi ca nu generalizezi cand spui ca nemtii generalizeaza, deci :-)))
Eu vorbesc din experienta proprie. Si da, (o parte din) italieni (si in general occidentali) generalizeaza!

Citat:
Am stat in Germania 15 ani, am fost acceptata si respectata. Peste tot este greu sa fii acceptat si respectat mai intai, dar este posibil. Majoritatea nemtilor mi se pare ca sunt mai putin rasisti si xenofobi decat alte natii, pentru ca au fost educati mai mult in sensul asta dupa razboi.
Peste tot este greu!

Citat:
Nu 'nemtii' ne fac lenesi, cum a zis altcineva, ci Rütgers, un politician dintr-unul din Landuri, a facut o gafa vrand sa-i inbuneze pe cei care isi pierdusera locurile de munca din cauza mutarii unei firme in Romania.
Rütgers? Multi zic vorbe'n stanga si dreapta. Important e sa ne vedem de propriul drum!
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 01:42:31
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

In Franta cine are Mercedez este considerat nazist... E doar o remarca pentru a contura o mentalitate.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 08:36:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Majoritatea nemtilor mi se pare ca sunt mai putin rasisti si xenofobi decat alte natii, pentru ca au fost educati mai mult in sensul asta dupa razboi.
Exact de aceea invatarea si asumarea istoriei propriei tari, asa cum e ea, buna sau rea, e importanta. Nemtii au facut asta, si s-au asigurat ca generatiile nascute dupa razboi au invatat despre atrocitatile comise de armata germana in WW2. Asta se cheama responsabilitate, si iata, intr-adevar, cum a zis si Fani, sunt mult mai putini xenofobi sau rasisti decat alte natii.

Noi inca ezitam sa ne asumam istoria, si exact de-asta specimene ca Vadim sau Becali, cu un mesaj nationalist abject au sansa sa ridice capul in politica romaneasca.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 09:25:03
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Noi inca ezitam sa ne asumam istoria, si exact de-asta specimene ca Vadim sau Becali, cu un mesaj nationalist abject au sansa sa ridice capul in politica romaneasca.
Am mai spus ca suntem un neam de D-l Goe! Nu ne recunoastem greselile si ne credem perfecti. Am umplut peisajul cu pet-uri dar traim in gradina Maicii Domnului.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 12:06:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Exact de aceea invatarea si asumarea istoriei propriei tari, asa cum e ea, buna sau rea, e importanta. Nemtii au facut asta, si s-au asigurat ca generatiile nascute dupa razboi au invatat despre atrocitatile comise de armata germana in WW2. Asta se cheama responsabilitate, si iata, intr-adevar, cum a zis si Fani, sunt mult mai putini xenofobi sau rasisti decat alte natii.

De acord! Sunt de acord in mare si cu ce ziceai mai sus despre acest subiect.

As mai vrea sa adaug ca notiunea de natiune este moderna, provine din sec. al 19lea. Nu este in nici un caz o notiune crestina si n-are ce cauta in Biserica. De acord, exista culturi si limbi diferite, exista particularitati culturale, exista un fel de dragoste legitima pentru tara in care te-ai nascut, dar nu ar trebui sa fie o dragoste oarba.
Vechi 09.09.2009, 17:18:33
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De acord! Sunt de acord in mare si cu ce ziceai mai sus despre acest subiect.

As mai vrea sa adaug ca notiunea de natiune este moderna, provine din sec. al 19lea. Nu este in nici un caz o notiune crestina si n-are ce cauta in Biserica. De acord, exista culturi si limbi diferite, exista particularitati culturale, exista un fel de dragoste legitima pentru tara in care te-ai nascut, dar nu ar trebui sa fie o dragoste oarba.
Fani, de ce zici minciuni?

Dar sa vedem ce zice dexul!

NAȚIÚNE, națiuni, s.f. Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune. [Pr.: -ți-u-] [Var.: (înv.) náție s.f.] – Din lat. natio, -onis, it. nazione, fr. nation, rus. națiia.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 21 Oct 2003 | Greșeală de tipar

NAȚIÚNE s. neam, popor, (înv. și pop.) norod, (înv.) limbă, seminție. (ă română.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar
Comentariu: Var. nație - LauraGellner

națiúne s. f. (sil. -ți-u-), g.-d. art. națiúnii; pl. națiúni
Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar

NAȚIÚN//E ~i f. Comunitate stabilă de oameni constituită istoricește și apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, manifestate în particularitățile specifice ale culturii. [G.-D. națiunii; Sil. -ți-u-] /<lat. natio, ~onis, it. nazione, fr. nation
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar

NAȚIÚNE s.f. Formă de comunitate etnică-socială a oamenilor, produs al dezvoltării societății pe o treaptă superioară, având ca trăsături definitorii comunitatea de teritoriu, a intereselor economice, a originii limbii și culturii, o anumită factură psihică. [Pron. -ți-u-, var. nație s.f. / cf. fr. nation, it. nazione, lat. natio].
Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 16 Nov 2006 | Greșeală de tipar

NAȚIÚNE s. f. formă de comunitate umană stabilă, istoricește constituită, caracterizată prin comunitatea de limbă, de teritoriu, de viață economică, politică (statală) și de cultură. (< lat. natio, fr. nation, it. nazione)

Natiunea exista si in Antichitate! In Grecia, in Imperiul Roman si chiar si'n Biblie!
Natiunea statala se dezvolta chiar din 1500. Termenul de natiune il putem ramifica in natiune culturala, statala, romantica si marxista!

Ce faci tu se numeste marxism!

Citat:
Nu este in nici un caz o notiune crestina si n-are ce cauta in Biserica.
Ceva argumente?

Uite ce zice Mantuitorul.

14. Iar ei, venind, I-au zis: Învățătorule, știm că spui adevărul și nu-Ți pasă de nimeni, fiindcă nu cauți la fața oamenilor, ci cu adevărat înveți calea lui Dumnezeu. Se cuvine a da dajdie Cezarului sau nu? Să dăm sau să nu dăm?
15. El însă, cunoscând fățărnicia lor, le-a zis: Pentru ce Mă ispitiți? Aduceți-Mi un dinar ca să-l văd.
16. Și I-au adus. Și i-a întrebat Iisus: Al cui e chipul acesta în inscripția de pe el? Iar ei I-au zis: Ale Cezarului.
17. Iar Iisus a zis: Dați Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. Și se mirau de El. Marcu, 12, 14-15-16-17

Citat:
De acord, exista culturi si limbi diferite, exista particularitati culturale, exista un fel de dragoste legitima pentru tara in care te-ai nascut, dar nu ar trebui sa fie o dragoste oarba.
De acord, daca plecam din Romania asta nu inseamna ca tre' sa uitam cine suntem! Daca ne insuram cu un musulman, ateu, budist sau alta rasa asta nu inseamna ca tre' sa uitam sa "simtim romaneste"!

Chiar daca traim in strainatate, tot trebuie sa simtim romaneste !

Sau acum suntem toti ... europeni de bruxxeles?

De ce cand joaca de exemplu Franta - Germania nemtii canta Deutschland uber alles? De ce nu canta UE uber alles? ...

Last edited by Antoni0; 09.09.2009 at 17:23:23.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 18:44:36
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Djuvara? Ala care afirma ca Negru Voda a fost cuman plus alte pseudo-teorii (romanii erau numiti cumanii negri). Cu siguranta...
De ce pseudo-teorie? Nu ar fi deloc singurul caz in care un stat e fondat de o populatie venita din afara. Nimic rusinos in asta. Bulgarii sunt un caz ca asta, si pana sa ii cucereasca turcii au ajuns sa aiba un stat puternic in Europa de Est.

Da-mi voie sa ma indoiesc de obiectivitatea ta apropo de abordarea istoriei, daca folosesti carti legionare ca sursa de informare. Nu de alta, dar numai echilibrate nu sunt.

Citat:
E foarte la moda nihilismul asta.
Nu e nihilism. E realism in acceptarea adevarului.

Citat:
Si Mihai viteazul era "roman" ca Eugene de Savoy?
Mihai Viteazul a fost un accident, o scurta intrerupere a unei epoci in care stateam aplecati, sa nu ne taie sabia.Nu e regula, ci e exceptia. Ca dovada, vezi cat a durat treaba facuta de el.

Ai exemple de o rezistenta anti - otomana de durata, care sa dureze incepand cu epoca de dupa Stefan pana in 1877, la obtinerea independentei?

Citat:
Si acum poti vedea efectele. Daca ii puneam la punct acu' cateva secole, nu mai exista nici o moschee in Europa. Si nu mai exista pericolul musulman!
Corect. Sunt sigur ca Osama bin laden si toti baietii aia hotarati din Orientul Mijlociu fac ce fac pentru ca "nu i-am pus noi la punct". Si de ce nu am facut-o? Cumva pentru ca nu am putut?

Citat:
Noi n'am ajuns pasalac pentru c'am luptat. Dar daca tu vrei sa vezi situatia "asa", treaba ta.
Repet, arata-mi cand au vrut turcii sa ne cucereasca, dupa 1500, la modul hotarat, si nu au putut ca ne-am luptat noi in mod darz. Turcii au ras ca un tavalug absolut tot ce le-a stat in cale. Serbia, care avea o armata mult mai puternica decat Tarile Romane, a fost rasa. Bulgaria, la fel. Ungaria, care era un semi-imperiu, nu a avut vreo sansa. Austriecii au fost singurii care au tinut piept turcilor, si cu greu, au reusit sa ii impinga in Balcani. In mintea ta armatele Moldovei erau echivalente cu alea Imperiului Austriac?

Citat:
Ce intelegi tu prin "independenta"? Defapt, la ora actuala cine e cu adevarat "independent"? SUA, Romania, UE? Cine?
Statele medievale sa aflau, de cele mai multe ori, in relatii de vasalitate. De-aia nu exista independenta.

Citat:
SUA si UE sunt conduse de loja masonica evreiasca!
Aha...

Citat:
Ai dreptate cu boierii! Dar nu boierii reprezinta poporul roman, la fel cum nu "clasa politica" reprezinta poporul roman!
Am inteles. Deci boierii nu reprezentau poporul roman, dar in schimb, Horea and co. ii reprezentau. De ce sunt reprezentativi numai aia buni, iar aia rai nu?

Citat:
Noi nu stim nimic! Trebuie sa vina UE sa ne zica ce sa facem ca noi nu stim. In viitorul apropriat ne baga cip-uri pentru "siguranta noastra". Sa nu maraim pentru ca noi nu "cunoastem" pericolul.

Hai bre! Ma lasi... iti repet si tie. Chiar ne crezi asa de prosti? Chiar crezi ca ne poti manipula asa de usor?
Nu stiu cu cine crezi tu ca dialoghezi, dar nu am venit aici sa manipulez pe nimeni. Daca asta crezi, poate ar fi bine sa iti re-evaluezi mecanismele prin care percepi lumea din jurul tau.

Aici nu e vorba de UE. UE nu o sa faca nimic din ceea ce ar trebui noi sa facem.

Citat:
Suntem pe pamantul asta de mii de ani. Vechea civilizatie a Europei aici s'a nascut. Primele scrieri din lume tot aici s'au gasit, la Tartaria!
Si cu ce ne ajuta asta acum? Crezi ca daca aici s-au gasit primele scrieri din lume, copiii romani se nasc automat cu un IQ mai mare decat aia germani sau englezi? Ce-ar fi sa gasim motive sa fim mandri pentru ceea ce facem acum, in loc sa ne batem cu pumnul in piept apropo de ce s-a intamplat acum x mii de ani? Si daca nu gasim motive pentru mandrie acum, ce-ar fi sa ne punem pe treaba si sa le cream?

Citat:
Burebista
Si Burebista era roman?

Citat:
Nu, in Romania n'a exista holocaust! Nu trebuie sa ne rusinam, pentru ca noi n'am omorat jidani. Nu suntem criminali!
Am zis eu ceva de tine? E treaba ta daca te identifici cu oameni care au trait acum 50 de ani. Eu nu am o problema ca Romania a luat parte la holocaust, si nu ma simt responsabil pentru holocaustul romanesc.

Citat:
Asta cu holocaustul romanesc e o alta opera a masoneriei!
Dovezi ai? Sau crezi asta pentru ca romanii sunt pur si simplu prea buni pentru a lua parte la holocaust?

Citat:
Dar repet, daca esti o leguma atee, e normal sa nu simti nimic!
te rog sa iti revizuiesti limbajul. Vezi ca zice ceva la regulament legat de jigniri.

Daca nu poti avea un dialog civilizat, bazat pe argumente, te rog sa incheiem discutia aici. Ce "simti" tu cand auzi de Codreanu, Gafencu, etc., nu e argument istoric, si e irelevant pentru discutia pe care o avem acum.

Si nu ai nici un drept sa jignesti pe cineva pentru simplul motiv ca presupui ca nu "simte" ca tine.

Citat:
Fani, de ce zici minciuni?
Fani nu minte. Constiinta nationala in tarile din Europa de Est care erau sub stapanire otomana sau austriaca s-a format dupa revolutia franceza.

Nu s-a referit la ideea de natiune in sensul pe care l-ai gasit tu in DEX sau mai stiu eu unde.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 19:52:27
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce pseudo-teorie? Nu ar fi deloc singurul caz in care un stat e fondat de o populatie venita din afara. Nimic rusinos in asta. Bulgarii sunt un caz ca asta, si pana sa ii cucereasca turcii au ajuns sa aiba un stat puternic in Europa de Est.
Dar cine a vorbit de rusine?

Aceasta teorie e la fel de "tare" ca cea promovata de unguri.

Citat:
Da-mi voie sa ma indoiesc de obiectivitatea ta apropo de abordarea istoriei, daca folosesti carti legionare ca sursa de informare. Nu de alta, dar numai echilibrate nu sunt.
Faci si tu alergie cand auzi de Legionari? ...

Sau vrei sa'ti dau citate din "carti echilibrate", scrise de noua si vechea generatie de atei! Carti in care eroismul stramosilor nostri tinde spre zero.

Citat:
Nu e nihilism. E realism in acceptarea adevarului.
Realismul nu e sinonim cu minciuna si manipulare!

Citat:
Mihai Viteazul a fost un accident, o scurta intrerupere a unei epoci in care stateam aplecati, sa nu ne taie sabia.Nu e regula, ci e exceptia. Ca dovada, vezi cat a durat treaba facuta de el.
Tare asta! Acum Mihai Viteazul a fost doar un ... "accident"!

Mihai Viteazul a intruchipat sufletul romanesc care se saturase de atata mizerie straina!

Rezisti, rezisti, rezisti dar dupa un timp explodezi!

Citat:
Ai exemple de o rezistenta anti - otomana de durata, care sa dureze incepand cu epoca de dupa Stefan pana in 1877, la obtinerea independentei?
Insasi politica dusa de domnitorii nostri a insemnat rezistenta!

Citat:
Corect. Sunt sigur ca Osama bin laden si toti baietii aia hotarati din Orientul Mijlociu fac ce fac pentru ca "nu i-am pus noi la punct". Si de ce nu am facut-o? Cumva pentru ca nu am putut?
Islamul este o nebunie. Ce promoveaza acum UE, toleranta fata de alte religii, inclusiv islamul, se numeste minciuna.

Deci, cum putem tolera minciuna adica islamul?

Citat:
Repet, arata-mi cand au vrut turcii sa ne cucereasca, dupa 1500, la modul hotarat, si nu au putut ca ne-am luptat noi in mod darz. Turcii au ras ca un tavalug absolut tot ce le-a stat in cale. Serbia, care avea o armata mult mai puternica decat Tarile Romane, a fost rasa. Bulgaria, la fel. Ungaria, care era un semi-imperiu, nu a avut vreo sansa. Austriecii au fost singurii care au tinut piept turcilor, si cu greu, au reusit sa ii impinga in Balcani. In mintea ta armatele Moldovei erau echivalente cu alea Imperiului Austriac?
Noi n'am fost niciodata pasalac pentru c'am luptat. Cum am putut! Facand joc dublu, cu furci, topoare, etc. Dar am luptat. In timp ce aia erau imperiu, noi eram o mana de oameni.

Citat:
Statele medievale sa aflau, de cele mai multe ori, in relatii de vasalitate. De-aia nu exista independenta.
Asa...

Citat:
Aha...
...

Citat:
Am inteles. Deci boierii nu reprezentau poporul roman, dar in schimb, Horea and co. ii reprezentau. De ce sunt reprezentativi numai aia buni, iar aia rai nu?
Cum poti numi un tradator, erou? Sau un erou, tradator?

Luptatorii care au luptat cu arma'n mana, care si-au dat viata pe front ca sa fim noi liberi, aia sunt esenta neamului nostru romanesc!

Carpele si scursurile au fost "romani" nu cu faptele eroice ci cu tradarile si cuvintele spumoase!

Citat:
Nu stiu cu cine crezi tu ca dialoghezi, dar nu am venit aici sa manipulez pe nimeni. Daca asta crezi, poate ar fi bine sa iti re-evaluezi mecanismele prin care percepi lumea din jurul tau.
Cu siguranta; si hawkins ne arata "calea adevarului"...

Citat:
Aici nu e vorba de UE. UE nu o sa faca nimic din ceea ce ar trebui noi sa facem.
...

Si cu ce ne ajuta asta acum? Crezi ca daca aici s-au gasit primele scrieri din lume, copiii romani se nasc automat cu un IQ mai mare decat aia germani sau englezi? Ce-ar fi sa gasim motive sa fim mandri pentru ceea ce facem acum, in loc sa ne batem cu pumnul in piept apropo de ce s-a intamplat acum x mii de ani? Si daca nu gasim motive pentru mandrie acum, ce-ar fi sa ne punem pe treaba si sa le cream?

Repet: daca nu simti romaneste normal ca nu ne putem intelege din punctul asta de vedere. La fel cum unui ateu daca'i vorbesti despre minunile lui Dumnezeu nu simte nimic!

Citat:
Si Burebista era roman?
A fost stramosul nostru!

Citat:
Am zis eu ceva de tine? E treaba ta daca te identifici cu oameni care au trait acum 50 de ani. Eu nu am o problema ca Romania a luat parte la holocaust, si nu ma simt responsabil pentru holocaustul romanesc.
Dar a zis ca se simte responsabil? Si'n primul rand, cum sa ma simt responsabil pentru un lucru "inexistent"?

Citat:
Dovezi ai? Sau crezi asta pentru ca romanii sunt pur si simplu prea buni pentru a lua parte la holocaust?
Aici:

http://ro.altermedia.info/antisistem...t-2_14423.html

Aici cu nihilistul de Cioran:

http://ro.altermedia.info/noua-ordin...nia_14341.html

Aici

http://www.vatraromaneasca.ro/holoca...ia_noastra.php

Nu a existat holocaust in Romania!

Citat:
te rog sa iti revizuiesti limbajul. Vezi ca zice ceva la regulament legat de jigniri.

Daca nu poti avea un dialog civilizat, bazat pe argumente, te rog sa incheiem discutia aici. Ce "simti" tu cand auzi de Codreanu, Gafencu, etc., nu e argument istoric, si e irelevant pentru discutia pe care o avem acum.

Si nu ai nici un drept sa jignesti pe cineva pentru simplul motiv ca presupui ca nu "simte" ca tine.
Te referi la textul asta:

Dar repet, daca esti o leguma atee, e normal sa nu simti nimic!

Nu'i adevarat oare? Ateii nu simt nimic pentru propriul neam, pentru eroii neamului! Si n'au nici cum sa simta! In primul rand, pentru ca neamul nostru romanesc are ca piatra unghiulara pe Hristos! Si ei, prin afirmatiile lor mincinoase, insulta pe Hristos, deci inclusiv neamul nostru!

Dar... esti ateu?

Citat:
Fani nu minte. Constiinta nationala in tarile din Europa de Est care erau sub stapanire otomana sau austriaca s-a format dupa revolutia franceza.

Nu s-a referit la ideea de natiune in sensul pe care l-ai gasit tu in DEX sau mai stiu eu unde.
Ce zic eu, ce zice Fani si ce zici tu...

Natiunea romana adica poporul roman exista de sute de ani!

Constiinta nationala exista si ea! Dar nu s'a putut materializa in stat indepedent decat in 1800! Dar nici atunci nu eram indepedenti, si nici acum nu suntem!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23