![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez. Suntem imigranti. Suntem romani imigranti. Cu o imagine negativa din cauza unor compatrioti plus unei etnii. Atata timp cat ascultam de ei, totul e bine. Dar cand incepe "cearta" din n motive, incep si injuriile din partea lor. "Ca le furam pamantul", "ca le furam locurile de munca" si multe altele. Dar cum am mai zis, imaginea negativa a romanilor in Italia, se datoreaza in mare parte tiganilor (sau romilor/rromilor?). Uite ce zice (de exemplu) Parintele Steinhardt: Printre țigani. Rasismul este o demență, dar — cum să spun? — nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie. Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceava, harța: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.Dacă ar fi să-i iau în serios, ar trebui să se înalțe maldăre de ochi, ca cele atribuite lui Ante Pavelic de Malaparte în Kaputt; să se perinde în fața fabricii nesfârșite convoaie de dricuri, întrerupând orice trafic; să fie balamucurile pline până la refuz. Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am stat in Germania 15 ani, am fost acceptata si respectata. Peste tot este greu sa fii acceptat si respectat mai intai, dar este posibil. Majoritatea nemtilor mi se pare ca sunt mai putin rasisti si xenofobi decat alte natii, pentru ca au fost educati mai mult in sensul asta dupa razboi. Nu 'nemtii' ne fac lenesi, cum a zis altcineva, ci Rütgers, un politician dintr-unul din Landuri, a facut o gafa vrand sa-i inbuneze pe cei care isi pierdusera locurile de munca din cauza mutarii unei firme in Romania.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Rütgers? Multi zic vorbe'n stanga si dreapta. Important e sa ne vedem de propriul drum! |
|
|||
|
|||
![]()
In Franta cine are Mercedez este considerat nazist...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi inca ezitam sa ne asumam istoria, si exact de-asta specimene ca Vadim sau Becali, cu un mesaj nationalist abject au sansa sa ridice capul in politica romaneasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai spus ca suntem un neam de D-l Goe! Nu ne recunoastem greselile si ne credem perfecti. Am umplut peisajul cu pet-uri dar traim in gradina Maicii Domnului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As mai vrea sa adaug ca notiunea de natiune este moderna, provine din sec. al 19lea. Nu este in nici un caz o notiune crestina si n-are ce cauta in Biserica. De acord, exista culturi si limbi diferite, exista particularitati culturale, exista un fel de dragoste legitima pentru tara in care te-ai nascut, dar nu ar trebui sa fie o dragoste oarba.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar sa vedem ce zice dexul! NAȚIÚNE, națiuni, s.f. Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune. [Pr.: -ți-u-] [Var.: (înv.) náție s.f.] – Din lat. natio, -onis, it. nazione, fr. nation, rus. națiia. Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 21 Oct 2003 | Greșeală de tipar NAȚIÚNE s. neam, popor, (înv. și pop.) norod, (înv.) limbă, seminție. (ă română.) Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar Comentariu: Var. nație - LauraGellner națiúne s. f. (sil. -ți-u-), g.-d. art. națiúnii; pl. națiúni Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar Comentariu: Var. nație - LauraGellner NAȚIÚN//E ~i f. Comunitate stabilă de oameni constituită istoricește și apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, manifestate în particularitățile specifice ale culturii. [G.-D. națiunii; Sil. -ți-u-] /<lat. natio, ~onis, it. nazione, fr. nation Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar Comentariu: Var. nație - LauraGellner NAȚIÚNE s.f. Formă de comunitate etnică-socială a oamenilor, produs al dezvoltării societății pe o treaptă superioară, având ca trăsături definitorii comunitatea de teritoriu, a intereselor economice, a originii limbii și culturii, o anumită factură psihică. [Pron. -ți-u-, var. nație s.f. / cf. fr. nation, it. nazione, lat. natio]. Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 16 Nov 2006 | Greșeală de tipar NAȚIÚNE s. f. formă de comunitate umană stabilă, istoricește constituită, caracterizată prin comunitatea de limbă, de teritoriu, de viață economică, politică (statală) și de cultură. (< lat. natio, fr. nation, it. nazione) Natiunea exista si in Antichitate! In Grecia, in Imperiul Roman si chiar si'n Biblie! Natiunea statala se dezvolta chiar din 1500. Termenul de natiune il putem ramifica in natiune culturala, statala, romantica si marxista! Ce faci tu se numeste marxism! Citat:
Uite ce zice Mantuitorul. 14. Iar ei, venind, I-au zis: Învățătorule, știm că spui adevărul și nu-Ți pasă de nimeni, fiindcă nu cauți la fața oamenilor, ci cu adevărat înveți calea lui Dumnezeu. Se cuvine a da dajdie Cezarului sau nu? Să dăm sau să nu dăm? 15. El însă, cunoscând fățărnicia lor, le-a zis: Pentru ce Mă ispitiți? Aduceți-Mi un dinar ca să-l văd. 16. Și I-au adus. Și i-a întrebat Iisus: Al cui e chipul acesta în inscripția de pe el? Iar ei I-au zis: Ale Cezarului. 17. Iar Iisus a zis: Dați Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. Și se mirau de El. Marcu, 12, 14-15-16-17 Citat:
Chiar daca traim in strainatate, tot trebuie sa simtim romaneste ! Sau acum suntem toti ... europeni de bruxxeles? De ce cand joaca de exemplu Franta - Germania nemtii canta Deutschland uber alles? De ce nu canta UE uber alles? ... Last edited by Antoni0; 09.09.2009 at 17:23:23. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Da-mi voie sa ma indoiesc de obiectivitatea ta apropo de abordarea istoriei, daca folosesti carti legionare ca sursa de informare. Nu de alta, dar numai echilibrate nu sunt. Citat:
Citat:
Ai exemple de o rezistenta anti - otomana de durata, care sa dureze incepand cu epoca de dupa Stefan pana in 1877, la obtinerea independentei? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aici nu e vorba de UE. UE nu o sa faca nimic din ceea ce ar trebui noi sa facem. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca nu poti avea un dialog civilizat, bazat pe argumente, te rog sa incheiem discutia aici. Ce "simti" tu cand auzi de Codreanu, Gafencu, etc., nu e argument istoric, si e irelevant pentru discutia pe care o avem acum. Si nu ai nici un drept sa jignesti pe cineva pentru simplul motiv ca presupui ca nu "simte" ca tine. Citat:
Nu s-a referit la ideea de natiune in sensul pe care l-ai gasit tu in DEX sau mai stiu eu unde. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() Citat:
Aceasta teorie e la fel de "tare" ca cea promovata de unguri. Citat:
Sau vrei sa'ti dau citate din "carti echilibrate", scrise de noua si vechea generatie de atei! Carti in care eroismul stramosilor nostri tinde spre zero. Realismul nu e sinonim cu minciuna si manipulare! Citat:
Mihai Viteazul a intruchipat sufletul romanesc care se saturase de atata mizerie straina! Rezisti, rezisti, rezisti dar dupa un timp explodezi! Citat:
Citat:
Deci, cum putem tolera minciuna adica islamul? Citat:
Citat:
... Citat:
Luptatorii care au luptat cu arma'n mana, care si-au dat viata pe front ca sa fim noi liberi, aia sunt esenta neamului nostru romanesc! Carpele si scursurile au fost "romani" nu cu faptele eroice ci cu tradarile si cuvintele spumoase! Citat:
Citat:
Si cu ce ne ajuta asta acum? Crezi ca daca aici s-au gasit primele scrieri din lume, copiii romani se nasc automat cu un IQ mai mare decat aia germani sau englezi? Ce-ar fi sa gasim motive sa fim mandri pentru ceea ce facem acum, in loc sa ne batem cu pumnul in piept apropo de ce s-a intamplat acum x mii de ani? Si daca nu gasim motive pentru mandrie acum, ce-ar fi sa ne punem pe treaba si sa le cream? Repet: daca nu simti romaneste normal ca nu ne putem intelege din punctul asta de vedere. La fel cum unui ateu daca'i vorbesti despre minunile lui Dumnezeu nu simte nimic! A fost stramosul nostru! Citat:
Citat:
http://ro.altermedia.info/antisistem...t-2_14423.html Aici cu nihilistul de Cioran: http://ro.altermedia.info/noua-ordin...nia_14341.html Aici http://www.vatraromaneasca.ro/holoca...ia_noastra.php Nu a existat holocaust in Romania! Citat:
Dar repet, daca esti o leguma atee, e normal sa nu simti nimic! Nu'i adevarat oare? Ateii nu simt nimic pentru propriul neam, pentru eroii neamului! Si n'au nici cum sa simta! In primul rand, pentru ca neamul nostru romanesc are ca piatra unghiulara pe Hristos! Si ei, prin afirmatiile lor mincinoase, insulta pe Hristos, deci inclusiv neamul nostru! Dar... esti ateu? Citat:
Natiunea romana adica poporul roman exista de sute de ani! Constiinta nationala exista si ea! Dar nu s'a putut materializa in stat indepedent decat in 1800! Dar nici atunci nu eram indepedenti, si nici acum nu suntem! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|