Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Divagati de la subiect si comparatiile pe care le faceti sint total lipsite de sens. Totusi va raspund: accesul la cunostiintele matematice sau fizice nu ii este restrictionat nimanui, dar, dupa cum sustineti cunoasterea reperelor care sa permita evaluarea operei lui Plesu nu este universal realizabila.
|
Stimate domn, nu am divagat de la nimic și sunt complet amuzat de modul în care persistați în paralogism.
Și accesul la matematică și fizică nu este pe deplin și universal realizabil.
Pe de altă parte, reperele despre care vorbeam nu au nimic a face cu nici un fel de inițiere. E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată. Orice om poate avea același tip de acces sau non-acces la acestea ca și la matematică și fizică. Lipsa mijloacelor de a le dobândi poate surveni în mod la fel de contingent.
Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia. În același fel se întâmplă și cu disciplinele științifice pomenite.
Interpretarea Dvs. la cuvintele mele e un proces de intenție și o fraudă semantică. V-aș ruga să încetați. Fără o distorsiune în intenție care să le falsifice sensul cum ați făcut-o Dvs., cuvintele mele sunt foarte clare și lipsite de orice ezoterism. Sau țineți morțiș să vă satisfaceți o prejudecată? Fiți liniștit, Pleșu nu e mason, dacă într-acolo bateți.