Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2009, 16:04:23
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul
Nici matematica sau fizica nu prezintă interes decât pentru inițiați, nu-i așa?, cu toate că în era tehnologiei călcăm și mâncăm pe fapte ca rezultate ale matematicii și fizicii.

În fond, de ce să ne batem capul să învățăm lucrurile pe care nu le cunoaștem? Nu e evident că nu există decât ceea ce știm deja? Mă întreb dacă Dvs. v-ați născut cu calculatorul în mână de vreme ce nu vă poate interesa ceva în care n-ați fost inițiat în prealabil și, iată, dați replici pe forum. De altfel, este evident că nu ar avea rost să vă vorbesc despre logică și respectarea legilor unui raționament pentru a evita paralogismul și absurditatea. În mod evident, nu ați fost inițiat în așa ceva și nu poate prezenta interes pentru Dvs. pentru că ceea ce nu cunoașteți nu e susceptibil de o evaluare universală.
Divagati de la subiect si comparatiile pe care le faceti sint total lipsite de sens. Totusi va raspund: accesul la cunostiintele matematice sau fizice nu ii este restrictionat nimanui, dar, dupa cum sustineti cunoasterea reperelor care sa permita evaluarea operei lui Plesu nu este universal realizabila.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2009, 16:18:13
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Divagati de la subiect si comparatiile pe care le faceti sint total lipsite de sens. Totusi va raspund: accesul la cunostiintele matematice sau fizice nu ii este restrictionat nimanui, dar, dupa cum sustineti cunoasterea reperelor care sa permita evaluarea operei lui Plesu nu este universal realizabila.

Stimate domn, nu am divagat de la nimic și sunt complet amuzat de modul în care persistați în paralogism.

Și accesul la matematică și fizică nu este pe deplin și universal realizabil.

Pe de altă parte, reperele despre care vorbeam nu au nimic a face cu nici un fel de inițiere. E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată. Orice om poate avea același tip de acces sau non-acces la acestea ca și la matematică și fizică. Lipsa mijloacelor de a le dobândi poate surveni în mod la fel de contingent.

Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia. În același fel se întâmplă și cu disciplinele științifice pomenite.

Interpretarea Dvs. la cuvintele mele e un proces de intenție și o fraudă semantică. V-aș ruga să încetați. Fără o distorsiune în intenție care să le falsifice sensul cum ați făcut-o Dvs., cuvintele mele sunt foarte clare și lipsite de orice ezoterism. Sau țineți morțiș să vă satisfaceți o prejudecată? Fiți liniștit, Pleșu nu e mason, dacă într-acolo bateți.

Last edited by HoratiuM; 12.09.2009 at 16:30:23.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2009, 17:11:13
Banned

Implicit

Citat:
Stimate domn, nu am divagat de la nimic și sunt complet amuzat de modul în care persistați în paralogism.

Și accesul la matematică și fizică nu este pe deplin și universal realizabil.

Pe de altă parte, reperele despre care vorbeam nu au nimic a face cu nici un fel de inițiere. E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată. Orice om poate avea același tip de acces sau non-acces la acestea ca și la matematică și fizică. Lipsa mijloacelor de a le dobândi poate surveni în mod la fel de contingent.

Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia. În același fel se întâmplă și cu disciplinele științifice pomenite.

Interpretarea Dvs. la cuvintele mele e un proces de intenție și o fraudă semantică. V-aș ruga să încetați. Fără o distorsiune în intenție care să le falsifice sensul cum ați făcut-o Dvs., cuvintele mele sunt foarte clare și lipsite de orice ezoterism. Sau țineți morțiș să vă satisfaceți o prejudecată? Fiți liniștit, Pleșu nu e mason, dacă într-acolo bateți.
Dumneavoastra poate va auto-amuzati, dar eu rid de-abinelea observindu-va efortul de-a salva aparentele. Cred ca era mult mai simplu si mai omeneste sa recunoasteti ca ati formulat fraza intr-un mod nefericit. Dar pentru asta probabil ca era nevoie sa parasiti un pic slavile elitiste carora poate ca le apartineti sau la care numai faceti recurs ca sa epatati.

Iar accesul la matematica si fizica este nerestrictionat. Poate doar aprofundarea lor sa fie data de limitarile intelectuale ale individului. Ma opresc aici pentru ca s-ar putea sa fie doar o alta afirmatie de-a dumneavoastra cam pripita si nici nu vreau sa va supuneti unui efort gratuit oferindu-va ocazia sa perorati in continuare alaturi de subiect.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2009, 17:48:24
Senior Member

Implicit Râsul vă e cam fals

Citat:
Dumneavoastra poate va auto-amuzati, dar eu rid de-abinelea observindu-va efortul de-a salva aparentele. Cred ca era mult mai simplu si mai omeneste sa recunoasteti ca ati formulat fraza intr-un mod nefericit. Dar pentru asta probabil ca era nevoie sa parasiti un pic slavile elitiste carora poate ca le apartineti sau la care numai faceti recurs ca sa epatati.

Iar accesul la matematica si fizica este nerestrictionat. Poate doar aprofundarea lor sa fie data de limitarile intelectuale ale individului. Ma opresc aici pentru ca s-ar putea sa fie doar o alta afirmatie de-a dumneavoastra cam pripita si nici nu vreau sa va supuneti unui efort gratuit oferindu-va ocazia sa perorati in continuare alaturi de subiect.

Trebuie să fi fost traumatică respingerea ce va afectat tinerețile și v-a creat această sensibilitate prin care ați ajuns să vânați neclarități, elitisme inițiatice și infatuări în vorbele oamenilor. Unde veți fi încercat să aderați și nu v-au primit? La facultatea de dezlegat mistere?

Oricum, sper să vă vindecați mai devreme sau mai târziu. Nu de alta, dar felul cum procedați nu dă prea bine cu nickname-ul de forum. Seamănă mai mult cu scenariul victimar și inevitabil paranoid al pseudo-ortodoxiei obsedate de conspirații și inițieri pentru că și-a cam pierdut harul și-l vrea înapoi cu obstinația celui ce vrea ceea ce nu mai merită.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2009, 20:22:43
Banned

Implicit

Citat:
Trebuie să fi fost traumatică respingerea ce va afectat tinerețile și v-a creat această sensibilitate prin care ați ajuns să vânați neclarități, elitisme inițiatice și infatuări în vorbele oamenilor. Unde veți fi încercat să aderați și nu v-au primit? La facultatea de dezlegat mistere?

Oricum, sper să vă vindecați mai devreme sau mai târziu. Nu de alta, dar felul cum procedați nu dă prea bine cu nickname-ul de forum. Seamănă mai mult cu scenariul victimar și inevitabil paranoid al pseudo-ortodoxiei obsedate de conspirații și inițieri pentru că și-a cam pierdut harul și-l vrea înapoi cu obstinația celui ce vrea ceea ce nu mai merită.
Nu vinez neclaritatile nimanui. Am avut impresia ca ma adresez unui adult cu oarecare pretentii si responsabil fata de ceea ce pune pe hirtie, dar in cele din urma am realizat ca doar primesc replici de la un copil cu chef de flecareala pedanta. M-am inselat si imi cer iertare.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2009, 01:53:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vinez neclaritatile nimanui. Am avut impresia ca ma adresez unui adult cu oarecare pretentii si responsabil fata de ceea ce pune pe hirtie, dar in cele din urma am realizat ca doar primesc replici de la un copil cu chef de flecareala pedanta. M-am inselat si imi cer iertare.

V-aș fi crezut pe cuvânt că vă cereți iertare dacă ați fi reușit să lăsați deoparte condescendența opărită prin care atacați din nou presupunând vreun infantilism în ce mă privește în același timp în care nu reușiți să treceți peste obsesiile Dvs. evidente. A fi responsabil, stimate domn, înseamnă a fi capabil de un răspuns în fața unei cereri, imputări, obiecții etc.. Eu v-am dat răspunsul. Dacă însă judecata Dvs. este opalescentă față de el, îmi pare rău, dar eu nu mai pot fi făcut responsabil pentru asta. A falsifica spusele altcuiva căutând cu tot dinadinsul înțelesuri care nu se află în acele spuse arată un anumit simptom, din păcate. Mă tem că discuția noastră se va încheia în acest fel - eu rămânând cu spusa neînțeleasă și Dvs. cu simptomul. Trebuie să recunosc că se putea și mai rău.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2009, 03:11:35
Banned

Implicit

Citat:
V-aș fi crezut pe cuvânt că vă cereți iertare dacă ați fi reușit să lăsați deoparte condescendența opărită prin care atacați din nou presupunând vreun infantilism în ce mă privește în același timp în care nu reușiți să treceți peste obsesiile Dvs. evidente. A fi responsabil, stimate domn, înseamnă a fi capabil de un răspuns în fața unei cereri, imputări, obiecții etc.. Eu v-am dat răspunsul. Dacă însă judecata Dvs. este opalescentă față de el, îmi pare rău, dar eu nu mai pot fi făcut responsabil pentru asta. A falsifica spusele altcuiva căutând cu tot dinadinsul înțelesuri care nu se află în acele spuse arată un anumit simptom, din păcate. Mă tem că discuția noastră se va încheia în acest fel - eu rămânând cu spusa neînțeleasă și Dvs. cu simptomul. Trebuie să recunosc că se putea și mai rău.
Realitatea este ca am inteles exact ceea ce ati spus din context, dar am preferat sa speculez oportunitatea pe care mi-ati oferit-o prin exprimarea dumneavoastra neglijenta (?) ca sa va demonstrez ca aveti scapari, daca nu de logica, atunci de exprimare si control care, in conditiile unei firi totusi bineintentionate ar fi trebuit sa va sugereze sa va revizuiti macar atitudinea. Reactia dumneavoastra insa a pus in evidenta lipsa unei asemenea calitati si v-ati lasat prada unui grobianism violent pe care limbajul oricit de elevat nu-l mai poate drapa. Odata contrazis ati renuntat foarte rapid la tinuta intelectuala, ceea ce dovedeste subtirimea caracterului pe care era de presupus ca aceea sa il reflecte si ati trecut la asasinarea intelectuala si sociala a partenerului de dialog: “E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată… Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia” sau (cu referire la mine) “Trebuie să fi fost traumatică respingerea ce va afectat tinerețile… Seamănă mai mult cu scenariul victimar și inevitabil paranoid al pseudo-ortodoxiei obsedate”.

Aveti libertatea de a continua si chiar va rog sa o faceti (chiar si in privat) pentru ca un gest de minima decenta din partea dumneavoastra ar fi sa ii cereti scuze lui Traditie1. In ce ma priveste sint perfect satisfacut daca puneti apoi capat dialogului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05