17.09.2009, 12:49:27
|
|
Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Am cautat cartea pe care mi-ai recomandat-o. Nu am gasit-o la librariile de la noi.
Nu stiu in ce masura imi va folosi cartea recomandata de fratia ta, dar inutila nu-mi va fi. Asta este cert. Nici fratiei tale nu ii va fi de prisos sa citeasca cateva pagini de marturii si sa merga 2-3 zile sa vada in ce masura este adevarat ce scrie acolo. Nu vreau sa ma hazardez si sa afirm ca va fi o experienta deosebita, pentru ca nu stiu in ce masura esti fratia ta dispus sa intelegi si partea de lume pe care nu o vezi. Iti vorbesc ca unul care, asa cum am mai spus, am fost in situatia sa il neg pe Dumnezeu, deci pot intui intr-o oarecare masura logica judecatii fratiei tale. Si din aceast unghi, cred ca ti-ar fi de folos sa treci prin aceasta experienta. Pana la urma este doar un exercitiu de cunoastere. Care nu poate fi decat benefic.
Doamne-ajuta!
|
Eu cred ca iti va fi
Uite, eu nu am o parere prea buna despre Pr. Boca pentru ca, printre altele, se crede si un mare genetician care spune ca omul are 24 de gene:
Iată Genetica modernă, dată în nucleu lui Moise, de Mântuitorul Însuși prin revelație, acum 3500 ani pe muntele Sinai. Nu e nici o mirare: Iisus avea conducerea spirituală și înainte de venirea Sa în trup omenesc. Pe urmă, că iniția pe Moise în tainele eredității nu este nici o mirare, întrucât cine poate să cunoască mai bine omul, decât Cel ce l-a făcut și i-a dat legile vieții?
Stăruim asupra faptului ca Iisus e creatorul omului și ca gen aparte și ca persoană îndeosebi până la sfârșitul vremii. În această creație conlucră cu părinții pământești menajându-le libertatea, dar prevenindu-i că, în cazul în care Îi calcă legile, calcă viața propriilor lor copii.
„Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam – pentru cei ce Mă urăsc. … Și Mă milostivesc până la al miilea neam, către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele (Deuteronom 5, 9-10). p.235-236
După textul Scripturii e clar că toată recesivitatea apare în părinți pe urma vreunui păcat. Știința, neavând termenul [de păcat], nu poate da răspunsul la întrebarea: cum au apărut în ascendenți genezele defective, prin ce accident sau după care legi? Sau mai pe larg: prin ce împrejurare, independentă și anterioară procesului eredității, apar în cromozomi, de unde nu erau, aceste granule infinitezimale degenerative și cu urmări dezastruoase, pentru o eventuală progenitură? Ca să răspund pe scurt, genezele recesive apar în ascendenți în chip independent, nu după legile probabilității, ci după legile care atârnă peste fărădelegi.
Sublinierea imi apartine, i-as ruga pe cei care inca mai sustin ca Dzeu=iubire sa comenteze
|