Subiect: atei
View Single Post
Vechi 18.09.2009, 01:12:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Pe parintele Teofil Paraian l-ai numit ignorant. Pe Costel, care este un om care te-ar fi putut ajuta sa iti inlaturi anumite neclaritati l-ai determinat prin lipsa de seriozitate sa nu iti mai raspunda. Pe Caminaris l-ai "ajutat" sa spuna ce a spus. Ioan Cismileanu afirmi ca este un prost. Mie mi-ai intors vorbele pe dos.
Daca ai citi mai bine am spus ca parintele e ignorant (in cazul in care exista o explicatie pentru bolile copiilor) sau nu intelege nici el nimic (pentru simplul motiv de bun simt ca nu e nimic de inteles).
Lui Ioan Cismileanu i-am spus ca e prost pentru ca foloseste acelasi motiv invechit si demodat, cu legea a doua a termodinamicii.
Pe Caminaris l-am ajutat poata sa primeasca vreo boala de nervi, pe care sint sigur ca a primit-o cu bratele deschise si e fericit acum.
Costel mi-a spus ca credinta poate face orice, iar eu l-am rugat, pentru binele a sute de milioane de potentiali credinciosi ortodocsi, care, cu ajutorul sau, s-ar apropia mai mult ca niciodata de mintuire, scopul vostru sfint, sa scrie pe japoneza cu piciorul sting si nu a vrut. Oare pentru ca e rau? Vrea sa fie singur in rai?
Tu te iei dupa un cunoscator in luna si-n stele care se da mare ca stie cite gene are omul, greseste (bineinteles), dar ai incredere oarba ca are dreptate in privinta pacatului originar si al stramosilor.
Heaven spune ca iubire incoace, iubire incolo, eu o intreb ce e aia iubire, ca sa "incoace" si eu, dar ea nu, ca fiecare pentru el.
Fani are incredere in stiinta, pentru ca vrea sa darime mitul facerii in 6 zile, dar cind ii spun de o minima dovada ca un izvor e tamaduitor zice ca reduc totul la asa putin si banal cum e stiinta.
Si, cu totii, recunoasteti ca "randuiala Dumnezeiasca este muuuuult peste logica telurica, insa, in acelasi timp desigur, sinteti fooooooarte siguri ca ce scrie in Biblie si ce au prescris Sfintele Sinoade, telurice si ele, au foooooooooarte mare dreptate si ca nu exista alta (dreptate) pe suprafata Pamintului sau in stele.
Si ca, desigur, omul e cel mai important de pe Pamint, e sacru, cel mai destept, care numai el are sentimente, si numai el cind se uita in oglinda se recunoaste dupa ce smecherii poate sa faca, si numai el schelalaie cind aude un schelalait de catelus, si numai el e destept pe lumea asta, ca poate aduna cu mare precizie numarul tamaduirilor miraculoase infaptuite de izvoarele din a patra tara din lume (sa fie cu atentie, din lume!) dupa numarul de izvoare tamaduitoare: 0+0+0+0+...
Trist, nu?
Noapte buna
Ba nu, buna dimineata