![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde scrie, frate, ca Dumnezeu te blesteama? Ti-am explicat cat se poate de clar ca nu Dumnezeu te pedepseste ci chiar noi oamenii ne autopedepsim prin cinismul cu care ignoram toate avertismentele primite. Uite, chiar modul in care acum ai strambat toata discutia pe care ai avut-o cu mine intareste acest fapt. Unde iti porunceste Dumnezeu in Legea Noua sa il iubesti ca altfel te pedepseste? Pe parintele Teofil Paraian l-ai numit ignorant. Pe Costel, care este un om care te-ar fi putut ajuta sa iti inlaturi anumite neclaritati l-ai determinat prin lipsa de seriozitate sa nu iti mai raspunda. Pe Caminaris l-ai "ajutat" sa spuna ce a spus. Ioan Cismileanu afirmi ca este un prost. Mie mi-ai intors vorbele pe dos. Nu te supara frate drag, dar dupa mai bine de 1000 de interventii pe acest forum intrebarile pe care le pui arata ca esti cam in acelasi punct in care erai la intrarea pe forum. Am redat intr-o pagina anterioara un fragment din Evanghelia lui Ioan. As fi vrut sa afli de acolo ca pana si ucenicii lui Iisus, cei care vreme de aproape 3 ani au fost martori la minuni cu adevarat Dumnezeiesti, l-a final puneau intrebari ca si cum nu ar fi fost impreuna cu Dumnezeu Cuvantul. As fi vrut sa intelegi ca nu este asa de usor a ne da seama de prezenta lui Dumnezeu in viata nostra. Ei l-au tinut de mana, l-au avut intre ei si uite ce intrebari ii puneau cu putin timp inainte de a se desparti. Citeam mai devreme dialogul pe care l-ai avut cu Costel pe topicul despre icoane. Te asezi intr-o pozitie jenanta. Nu pentru ca nu intelegi ci pentru ca tratezi superficial ceea ce nu incape in logica fratiiei tale, desi s-a scris de n ori ca randuiala Dumnezeiasca este muuuuult peste logica telurica. Spui ca vrei sa stii, dar lasi sa se inteleaga ca nu te intereseaza. Pacat. Eu in continuare nu cred ca esti ceea ce vrei sa pari. Cu tot dragul, Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|