Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
În drum spre casă ne-am rugat sfântului Mina pentru ca lucrușoarele frumoase și călduroase trimise prin dragostea voastră să le fie date spre folosință căci vine iarna și e tare lungă și rece.
"Biruitor grabnic te-ai făcut prigonitorilor celor ce voiesc a răpi munca săracului amărât de soartă și a stinge ființa lui...
Bucură-te lumina celor păgubiți
Bucură-te cădearea celor răpitori
Bucură-te adânc care pierzi lăcomia"
|
Doamne-ajuta!
Asa este de cand lumea. Cand faci bine esti rasplatit cu rau. Asa ceva un crestin nu face. Durerea pe unii ii face sa fie mai buni, pe altii sa fie mai rai. Iart-o Doamne, ca nu stie ce scrie!
Intre lucrurile pe care le-ati vazut la sora Nutzy sunt si mare parte din ce am adunat la Bucuresti si am dus acolo. Pentru ca am vazut ca fratele Fanel nu stie si, implicit, nu i-a invatat nici pe copii sa pastreze, am rugat-o pe sora Nutzy sa nu le dea toate cele aduse imediat. In plus trebuia sa repare casa pe interior si pe exterior si nu aveau dulapuri in care sa tina si sa protejeze lucrurile. Au fost si niste promisiuni pentru usi si ferestre. Au fost atunci multe promisiuni... Lucrurile, sora Nutzy, le-a dat pe rand. Daca le dadea pe toate odata, fotografiia cu haine aruncate in spatele casei v-ar fi dezvaluit mult mai multe lucruri.
Am stat jumatate de zi ca sa fac ordine impreuna cu tatal si cu fetele in lucrurile care erau imprastiate intr-una din camere. L-am sortat. In primul rand le-am separat dupa copiii carora le apartineau. O parte le-am aruncat pentru ca erau irecuperabile. O alta parte le-am pregatit pentru spalat. Nu va inchipuiti cum le-am gasit ziua urmatoare. Din nou amestecate, imprastiate. Si m-am dus dimineata, devreme. Eu mi-am vazut de treaba mea si ei s-au apucat sa refaca ceea ce nu au stiut sa pastreze. Este doar un exemplu minor.
Am rugat pe toti cei dispusi sa-l ajute pe fratele Fanel (cei din localitate) sa aiba rabdare. Un om nu-si schimba obiceiurile in cateva zile. I-am rugat sa supravegheze, dar sa nu-l puna la zid cand va face aceleasi greseli, ci sa-l sustina si sa-l ajute sa se indrepte.
Acolo, foarte bine a observat cineva, lipseste, in primul rand, o femeie care sa stea permanent cu copiii. Am intrebat, in acest sens, la Galati, in ce masura pot beneficia de un asistent maternal care sa stea cu copiii macar 8 ore pe zi. Inchipuiti-va ca, legea permite asa ceva, dar trebuie copiii sa se duca la asistent, invers nu se poate. Casa nu poate fi lasata nesupravegheata datorita vecinilor. Multumim Parlamentului. Minunati oameni sunt acolo.
Sora Nutzy si sotul dansei, prietenii dansei, sunt oameni minunati pe care Dumnezeu mi-a oferit sansa sa-i cunosc. Cine arunca asupra lor vorbe cum sunt cele de mai sus se umple de pacate. Nu au luat nimic din ce li se cuvenea copiilor si tatalui lor. Au dat, nu au luat.
P.S. "Vila luxoasa" este un canton silvic si nu le apartine.
Doamne-ajuta!