Citat:
În prealabil postat de Rafaela
Aceiasi intrebare i-am dat-o si Duhovnicului meu va redau mai jos raspunsul Dlui
[font=Trebuchet MS]Referitor la botez este de absolută necesitate cercetarea Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe, pentru a primi un răspuns clar.
"De va naște femeia, și pruncul este în primejdie (de moarte), după trei sau cinci zile, să se boteze acel prunc, dar se cuvine ca altă femeie botezată și curată să-l alăpteze; iar mama lui nici să nu intre în dormitorul, unde este pruncul, și în general, nici să nu se atingă de el, până ce nu se va curați după patruzeci de zile și va primi de la preot rugăciunea" Canonul Sf. Nichifor 38.
Ce deducem din acest canon?
1. Dacă copilul a primit botezul, reiese că el sa curățit, este curat de toate păcatele sale. Iar mama nu este curată, pentru curățirea obișnuită pe care o are orice femeie după naștere;
2. Mama nu are dreptul, în perioada de necurățenie nici să se atingă, nici măcar să intre în camera în care se află pruncul;
3. Până nu primește rugăciunea de la preot, ea se consideră necurată, deci nevrednică de a intra în biserică, dar și a se atinge de copilul botezat;
|
VAAAAAAIIIII, VAAAAIIIII!!!!

Ne facem de rasul lumii si de pedeapsa Lui Dumnezeu! Daca, Doamne fereste se gaseste cineva mai sarac la minte sa citeasca astfel de indrumari si sa le si asculte... Ar fi bine sa existe si un preot pe aici care sa transeze astfel de situatii.
Eu un ma intreb cine este duhovnicul...