View Single Post
Vechi 26.09.2009, 11:34:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar pune tu doi oameni sa-ti povesteasca Biblia si sa vezi ce iese
:) Pai nu trebuie sa caut prea departe raspunsul, se afla chiar in paginile acestui topic, din pacate! Pentru ca nu ai nevoie pentru a citi Biblia doar de minte limpede, ci si de rugaciune, sa te lumineze Dumnezeu sa intelegi ce citesti acolo, ca, altfel, vai si amar ce iese!
Sa stii ca ma gandesc si eu ce ar fi de raspuns la intebarea de ce totul trebuie sa aiba un sens; e o intrebare care mie imi cere timp de reflectie, desi sunt sigura ca sunt multi forumisti care stiu, dar, din diverse pricini, nu raspund. Ce imi vine minte acum (desi s-ar putea sa gresesc, identificand sensul cu scopul) este ca omul si, in principiu, viata, fiind creata, trebuie sa aiba o finalitate (vezi bine ca toate cele vazute pe pamantul asta au un inceput si un sfarsit). Tu, evolutionist fiind, ar trebui sa intelegi bine asta, ca totul exista cu un scop, ca nimic nu se pierde... Probabil ca vezi sensul omului in reproducere si perpetuarea speciei (e si asta un scop, nu zic nu), dar care este scopul, sensul ultim al acestei reproduceri? Si uite asa, orice raspuns primeste o multime de de ce-uri, pana ajungem la Sensul suprem. Pana atunci, insa... e bine sa intrebam de ce! :)
As ruga forumistii sa fie mai blanzi cu Topcat, ca sa nu ii cream vreun prilej de "sminteala" in plus. la urma urmei, e doar un forumist ca noi, pune intrebari si isi spune parerile si nu ar trebui sa ne enervam daca nu stim sa il abordam. Ne forteaza si ne provoaca sa fim mai buni, mai toleranti si sa gandim mai mult si ne arata, intr-un fel, propriile limite (care nu sunt ale crestinsmului, nicidecum), ci ale noastre, proprii! Bravo, Topcat, dar sa nu te bucuri daca ii mai reduci la tacere pe unii, nu e nici victoria ta si nici neputinta crestinismului!