Citat:
Īn prealabil postat de glykys
Topcat, noi nu stim judecatile Domnului, nu stim care merge in iad si care in rai, de aceea am dat niste exemple aflate la limita. de unde stii tu ca ateul caritabil nu a ajuns in rai? de unde stii tu ca era cu adevarat ateu? Dumnezeu se uita si la sufletul omului... si, oricum, sunt diferite lacasuri in rai si in iad, intr-o parte stau sfintii, in alta stau oamenii evlaviosi... si in iad sunt diferite lacasuri, unii se chinuiesc mai mult, altii mai putin, in functie de gravitatea pacatelor. nu o zic eu asta, ci sfintii parinti.
Dumnezeu nu a inventat pacatul, ci doar liberul arbitru.... eu nu m-as revolta impotriva lui Dumnezeu ca mi-a dat liber arbitru. Caderea in iad e o consecinta a pacatului, care a fost inventat de om! Ti-am spus, Dumnezeu e drept si iubitor in aceeasi masura.
|
Pai daca nu stiti care e treaba (ceea ce am sustinut si eu de atitea ori) de ce dati exemple si, mai ales, canoane cu cine merge in rai si cine in iad, cu fa aia si nu fa aia?
Aha, sa inteleg ca iadul a fost creat asa, pentru satana (pe care inteleg ca Dzeu nu il iubeste, deci nu iubeste pe toata lumea), iar omul, prost cum e pentru ca asa a fost creat, cade in ea. Desigur, Fani ma poate certa ca simplific mult, insa asta e esenta.
Unii se chinuiesc mai mult, unii mai putin (asta neglijind faptul ca astea sint inventii, ca sa se mai dreaga busuiocul). Ce conteaza, ca tot o eterniate stai pe-acolo.
Iar cu liberul arbitru, poveste. Ce liber arbitru are o mama care nu isi iubeste copilul pentru ca are o lipsa de oxitocina?
Ce liber arbitru? E ca si cind un mafiot vine la magazinul tau si spune ca esti liber sa ii dai sau nu banutii, stiind ca iti va da foc pe urma daca nu il asculti.