Citat:
În prealabil postat de topcat
Pai daca nu stiti care e treaba (ceea ce am sustinut si eu de atitea ori) de ce dati exemple si, mai ales, canoane cu cine merge in rai si cine in iad, cu fa aia si nu fa aia?
Aha, sa inteleg ca iadul a fost creat asa, pentru satana (pe care inteleg ca Dzeu nu il iubeste, deci nu iubeste pe toata lumea), iar omul, prost cum e pentru ca asa a fost creat, cade in ea. Desigur, Fani ma poate certa ca simplific mult, insa asta e esenta.
Unii se chinuiesc mai mult, unii mai putin (asta neglijind faptul ca astea sint inventii, ca sa se mai dreaga busuiocul). Ce conteaza, ca tot o eterniate stai pe-acolo.
Iar cu liberul arbitru, poveste. Ce liber arbitru are o mama care nu isi iubeste copilul pentru ca are o lipsa de oxitocina?
Ce liber arbitru? E ca si cind un mafiot vine la magazinul tau si spune ca esti liber sa ii dai sau nu banutii, stiind ca iti va da foc pe urma daca nu il asculti.
|
Topcat, ti-am spus eu ca tu esti pe pozitia lui Socrate, te crezi mai destept tocmai fiindca stii ca nu stii nimic, iar ceilalti fiindca nu stiu ca nu stiu nimic :). Sau oi fi ca Diogene, care se tot plimba cu butoiul dupa el in cautarea unui om? Sa nu te superi, ia aceste comparatii ca pe o gluma, tocmai pentru ca am simtit in acest mesaj un ton foarte plictisit, gen lasa-ma odata in pace cu prostiile astea in care nu cred! si am vrut sa te inveselesc putin. ma ierti ca te-am suparat. Cum spui tu ca omul a fost creat prost?! Tocmai tu... Omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar se vede treaba ca sub influenta pacatului, ajunge animal, maimuta, daca vrei... Dumnezeu nu iti cere decat atat de putin si iti ofera tot, insa nu e un imens papagal rosu, ca sa il vada toti! asta e frumusetea vietii, de a-l cauta si de a-l descoperi pe Dumnezeu! cauta, cauta!!! si ma ierti ca nu am raspuns cum ai fi vrut. sunt si oameni care ti-ar putea raspunde la orice intrebare, dar nu cred ca se afla pe acest forum, tu cauta-i, daca vrei! Inchei si eu ca Metanoia, fii binecuvantat!