Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 05.10.2009, 19:00:02
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cand Dumnezeu le-a dat Sabatul evreilor ce le-a zis? Va dau Sabatul asta pentru ca ziua asta am facut-o eu atunci de mult , si e ziua in care Eu m-am odihnit?Nu, nicidecum.
Ci le-a zis va dau Sabatul ca sa va amintiti de ziua in care v-am scos din Egipt.
Ia citeste dumneata Porunca a patra din Iesirea 20:8-11. Printre alte, se spune:
"ziua a saptea este ziua de odihna īnchinata Domnului, Dumnezeului tau. Caci īn sase zile a facut Domnul cerurile, pamīntul si marea, si tot ce este īn ele, iar īn ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvāntat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o."

Se vorbeste si despre ceea ce a creat Domnul pentru noi (nu numai pentru evrei) si despre odihna Domnului.

Citat:
"Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica,"

Interesant lucru, uite lista de episcopi ai Argesului : http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4...9Fi_Muscelului

Nu este nici un Calist Botosaneanul.
Iarasi e interesant ca am cautat fraza ta, si culmea ca am gasit-o doar pe forumuri si site-uri non-ortodoxe , de sambatari si in foarte putine linkuri.Nu mai veni cu fraze fabricate te rog frumos.
De ce nu cauti dumneata si pe site-ul pe care te afli (http://www.crestinortodox.ro/diction...t-ialomiteanul )? Este vorba de Calist Ialomiteanul, care se numea "botoseneanul", pe vremea cand a scris lucrarea (1902).

Citat:
Alt lucru: Cum va poate salva Iisus in conceptia voastra?b
Prin credinta in jerfa Sa: "Fiindca atīt de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede īn El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16)

Sper ca ati observat inutilitatea inchinarii pagane la chipuri, icoane, oase, fecioare, sfinti, etc. Cred ca sunteti de acord cu mine ca Domnul Iisus Hristos a facut totul si nu are nevoie de completari.

Last edited by condor; 05.10.2009 at 19:03:59.