Citat:
În prealabil postat de topcat
Pai, pina acum, evolutia arata ca omul doar a dobindit calitati intelectuale. Daca asta inseamna cadere, o fi cazut 
Eu am dat o ipoteza mai demult care ar impaca si capra si varza, in care caderea sa fie interpretata ca aparitie a constiintei, care a dus la nelinistile existentiale ale omului, care acum tinde spre starea de liniste si, practic, impacare cu sine, pe care o au animalele si o avea si omul inainte (cind defapt nu era om, dar asta conteaza mai putin acum).
|
Caderea depaseste nivenul stiintei. Este vorba d eceva care s-a petrecut in sufletul omului, in atitudinea pe care a ales sa o aiba la un moment dat fata de Dumnezue, lume si el insusi. Deci nu are cum sa fie descrisa de stiinta.
In plus, noi credem ca odata cu caderea universul s-a schimbat. A fost o catastrofa cosmica - iarasi, depasind planul material, dar inglobandu-l. Eu cred (este o interpretare - nu numai a mea - posibila, exista si altele) ca odata cu caderea lumea s-a schimbat si retrospectiv, a fost o cadere si intr-un alt plan materialo-temporal.
Stiinta vede doar niste urme in planul nostru.