De asemenea,
Doamne-ajuta!
Citeste, te rog, incet si cu atentie sporita, capitolul 15 din "Intaia epistola catre corinteni a Sfantului Apostol Pavel". Scrie acolo, sub revelatie, un om care a ajuns sa vada pana la un anume nivel in Ceruri si ne da cateva explicatii esentiale vis-a-vis de nedumeririle fratiei tale, care au fost si mai sunt inca si neclaritatile unora dintre noi.
Spui ca vrei sa il cunosti pe Dumnezeu, dar nu faci dovada ca este adevarat ce spui. Esti de mai bine de un an impreuna cu noi, dar nu s-a schimbat nimic in discursul fratiei tale pentru ca nu vrei sa intelegi ca nimeni de pe forum nu ti-l poate da pe Dumnezeu. Doar fratia ta il poti gasi, daca il cauti. Iata ce spune Sfantul Marcu Ascetul: "Domnul e ascuns in poruncile Sale. Si cei ce-L cauta pe El, Il gasesc pe masura implinirii lor." Faptul ca nu L-ai gasit este "meritul" integral al fratiei tale pentru ca vrei sa il cunosti cum nu se poate cunoaste. Spui ca esti fizician si, totusi, faci cercetare experimentand cu peste 1500 de interventii alaturi de Calea ce ti-a fost lasata la indemana inca de la Botez: "... staruind si noi cu dragoste in nevointa lui Dumnezeu, razbeste asemanarea Sa peste chipul vietii noastre." (Arsenie Boca - Cararea Imparatiei, pag. 141).
Stiu ca nu o sa te superi pentru cele ce ti-am scris pentru ca esti un om bun. Am incredere in capacitatea fratiei tale de a fi deschis catre cercetare cum esti deschis catre dialog si mi-am permis sa-ti scriu aceste randuri pentru ca te vad irosindu-ti timpul in speculatii verbale fara valoare. Daca, cu adevarat vrei sa cercetezi Teologia, nimic nu te poate opri sa o faci. Te poate intarzia, dar nu te poate opri. Si, cum esti un om bun vei intelege si ca nu irosesti nu numai timpul fratiei tale ci si al tuturor celor care cred in fratia ta si iti explica de mai bine de un an ca ALTFEL decat o faci poti ajunge la Dumnezeu. Daca, intrAdevar, vrei.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Last edited by laurschepsis; 11.10.2009 at 15:19:12.
|