Citat:
Dragu/l/a meu/mea,
Imaginează-ți că nu ar fi existat nici o scriere. Mă refer la VT. Deci Dumnezeu , creatorul suprem ar fi avut altfel de plan de mîntuire prin fiul său Iisus. Acesta s-ar fi născut și în adolescență ar fi avut numai VIZIUNI, ar fi AUZIT VOCI, etc. VOCEA, pe care numai El ar fi auzito iar fi spus într-o anumită ZI: "FIULE, TU PE MINE MĂ CAUȚI"!
Cum ar fi procedat Iisus? Cum ar fi încercat să transmită mesajul oamenilor?
|
Dumnezeu alege dupa criterii foarte precise, nu alege la nimereala. Trebuie sa MERITI ca sa primesti revelatii de la EL. Iisus Hristos e modelul smereniei desavarsite, opusul mandriei pe care Dumnezeu o uraste.
Deoarece Dumnezeu stie sa dea ceea ce TREBUIE fiecaruia dupa faptele sale (El stie soarta omului de la nastere si pana la moarte), nu poate fi partinitor adica sa oranduiasca viata omului in defavoarea sau in favoarea sa. Pai daca ar fi asa inseamna ca Dumnezeu nu e drept si ca se joaca cu vietile oamenilor, iar eu refuz sa cred asta.
Citat:
În prealabil postat de dulgherul
Deci Iisus TREBUIA să îndeplinească CONDIȚIILE unui TESTAMENT tocmai pentru a merita CUNUNA ÎMPĂRĂȚIEI. Asta cei? Nu-i PREDESTINARE?
|
Nu inteleg logica asta, daca ar exista predestinare ar inseamna ca Dumnezeu este partinitor, iar Dumnezeu cu siguranta nu e asa, Domnul e just si da fiecaruia cat merita. Nu face discriminari ca oamenii.
Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui cu:
Citat:
VT, care scrie despre acțiunile care trebuiau să se întîmple cu El este ÎNDREPTARUL acestora.
|