View Single Post
Vechi 13.10.2009, 23:24:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani
Faptul ca unii sau multi nu inteleg nu spune nimic despre corectitudinea parerilor celor de aici care vorbesc despre iad ca lipsa lui Dumnezeu, lipsa comuniunii cu El.
Faptul ca majoritatea oamenilor nu inteleg teoria relativitatii sau nu stiu de ea nu spune nimic despre valabilitatea ei obiectiva.

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Inteleg ce doresti sa spui, insa am cautat pe internet vreo explicatie necontradictorie si nu am gasit.
In esenta, Dzeu fiind peste tot, nu poate exista ceva din care el sa lipseasca, in aceasta viziune. Dzeu nu poate fi in acelasi timp omniscient, omnipotent, omniprezent si omnibenevolent, cel putin nu in logica umana.
Fani s-a exprimat in viteza, probabil ca a vrut sa spuna ca in Iad le lipseste iubirea Lui Dumnezeu celor condamnati la separarea personala de El (la modul ca Dumnezeu ii iubeste in continuare, dar ei nu vor mai putea sa-I raspunda cu iubire pentru ca asa au ales - si acesta pare sa fie focul etern pomenit in Biblie din cate am inteles). Fiinta Lui este pretutindeni, inclusiv in Iad:

Psalmul 138, 8: "De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești."

In fond, nimic nu exista prin sine, Duhul Sfant mentine existenta in orice forma s-ar concretiza ea.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 13.10.2009 at 23:28:52.
Reply With Quote