Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
“Oricare ar fi acela care nu urmeaza practicile Bisericii asa cum cele sapte sfinte consilii ecumenice au hotarit, si Sfintele Pasti, si sinaxarul cu care au procedat bine in a-l face lege pe care sa o urmam, si care doreste sa urmeze pascalia nou inventata si sinaxarul cel nou al astronomilor ateisti ai Papei, si care se opune celor stabilite si vrea sa inlature si sa distruga invataturile si traditiile Bisericii care ne-au fost lasate de parintii nostri, sa se afuriseasca si sa fie scos din Biserica lui Cristos si din adunarea celor drept-credinciosi.”
|
Inca ceva, dupa cate inteleg eu Bisericile pe Stil Nou nu au schimbat tot ce este condamnat mai sus, de exemplu nu au schimbat Pascalia. Din cate stiu au schimbat doar cele 13 zile si atat. Nu au preluat toate inovatiile catolice, ci doar au schimbat propriul calendar. Bine, o fi fost si asta o greseala, dar tot mi se pare exagerata reactia unora.
Si nu mi-e clar ce anume se intelege prin sinaxar... Adica datele anume la care se sarbatoreste un anume Sfant?
Bogdan.