Citat:
În prealabil postat de condor
Nu talmaci spusele mele, ca si cum as fi spus ca Dumnezeuirea a fost stirbita timp de 33 ani, cat a fost Domnul Iisus Hristos pe pamant.
Ar trebui sa se discute mult mai mult despre Domnul Iisus Hristos. Despre Dumnezeuirea si vesnicia Lui (pe care nu o contestam) si despre intruparea lui ca Om. Poate deschizi un topic.
Domnul Iisus Hristos s-a intrupat si a fost asemenea noua. El ne-a aratat cum se poate trai fara pacat. A avut acest trai fara prihana din postura de om, nu de Dumnezeu. Altfel, se ajunge la perceptia gresita pe care o au ortodocsii cand pacatuiesc:" doar suntem oameni". Noi nu trebuie sa gandim asa. (sa cautam justificari). Modelul nostru este Omul Iisus Hristos. Tot El este si singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni:
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe sine insus ca pret de rascumparare pentru toti."(1 Timotei 2:5,6). Mijlocirea Mariei este exclusa categoric de Sfintii Apostoli.
P.S. Conform teoriei tale, cine crezi ca a murit pe cruce? Omul Iisus Hristos? Sau Dumnezeu? Ar fi bine sa-mi raspunzi pe alt topic.
Am o propunere. Decat sa va chinuiti sa dati explicatii fortate si sa inventati tot felul de povesti prin care sa-i conferiti Maicii Domnului o sumedenie de titluri (pe care ea nu cred ca si le-a dorit), mai bine o considerati a patra persoana a Dumnezeirii. Oricum, spre asta tindeti.
Sau, dati-L jos pe Hristos (si asa nu prea are importanta pentru voi, jertfa pe care ne-a dat-o si invierea pe care ne-a promis-o) si puneti-o in locul Lui pe maica Domnului.
|
stiam ca sunteti habotnici, am auzit ca aveti un stil nemaintalnit de a rastalmaci scripturile si spusele oamenilor, dar recunosc ca aceasta caracterizare facuta e pistol cu apa pe lg ce sunteti voi.orice as mai zice, voi rastalmaciti.
asa ca:grabiti-va sa plecati pe un forum potrivit, nu de alta dar nu aveti nimic in comun cu un crestin ortodox. deci, e ilogica existenat voasta aici(aviz tuturor ne ortodocsilor ).
faceti asta macar din bun simt, daca aveti...