Citat:
În prealabil postat de gavriil
MATEI 2;13,14,15.
Dupa ce au plecat magii,un inger al Domnului s-a aratat in vis lui Iosif si i-a zis:"Scoala-te, ia Pruncul si fugi in Egipt si ramai acolo pana iti voi spune eu;caci Irod va cauta Pruncul,ca sa-L omoare."Iosif s-a sculat,a luat Pruncul si pe mama Lui, noaptea,si a plecat in Egipt.Acolo a ramas pana la moartea lui Irod,ca sa se inplineasca ce fusese vestit de Domnul prin prorocul,care zice:L-am chemat pe Fiul Meu din Egipt.
LUCA 2;39,40
Dupa ce au inplinit tot ce poruncea Legea Domnului,Iosif si Maria s-au intors in Galileea,in cetatea lor,Nazaret.Iar Pruncul crestea si se intarea;era plin de intelepciune si harul lui Dumnezeu era peste El.
Poate cineva sami dea o informatie despre aceasta contradictie?
POATE CA NU E CONTRADICTIE DAR LA PRIMA VEDERE ASA PARE,AI IMPRESIA CA VORBESTE DE 2 FAMILII DIFERITE CU ACELEASI NUME,UNA SE DUCE IN EGIPT IAR ALTA IN GALILEA CETATEA NAZARET.
|
Fratele meu nu este nicio greseala in aceste sfinte evanghelii. Ceea ce nu intelegi fratia ta este ca in prima EVanghelie se spune ca Iosif si Maica Domnului cu Pruncul Iisus au plecat in Egipt FUGIND DE MANIA LUI IROD. Numai dupa moartea lui Irod, Maica Domnului si Dreptul Iosif s-au intors dar nu in Iersulalim caci domnea fiul lui Irod Agripa, Arhelau (Mt 2,22) „s-a temut sa mearga acolo” si „
luand porunca in vis (de la inger)
s-a dus in partile Galileii” (Mt 2,23). Daca esti atent Sf.Luca NU mai spune de unde vine Domnul Hristos, ci spune numai „Dupa ce au inplinit tot ce poruncea Legea Domnului,Iosif si Maria s-au intors in Galileea,in cetatea lor,Nazaret”. caci spune la Matei „
si venind a locuit in orasul numit Nazaret, ca sa se implineasca ceea ce s-a spus prin prooroci, ca Nazarinean Se va chema” o profetie care nu se gaseste in Vechiul Testament, dar care se pare ca exista caci altfel Sf.Matei nu s-ar fi folosit de ea scriind-o in sf.sa evanghelie.
Fii atent cand citesti Sf.Scriptura, si citeste si inainte de un verset si dupa acel verset ca sa intelegi mai bine contextul!!!
FII BINECUVANTAT!!!