View Single Post
Vechi 28.10.2009, 22:53:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Nu te-am considerat un eretic [...] mai sanatos si mai cuminte este pentru noi sa ne lasam calauziti de biserica ortodoxa,cautand sa punem in practica aceste lucruri ca sa le intelegem mai bine.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Numai ce m-am intors de la o conferinta sustinuta de Pr. Prof. Vasile Vlad pe tema "Viata si viata vesnica". Parintele a avut un discurs coerent care m-a tinut atent pana la sfarsit. E genul de om documentat, care stie ce spune si care vorbeste la subiect. Pacat ca nu l-am inregistrat.

Printre altele s-a vorbit si despre iad si despre vesnicia chinurilor. In mod interesant, nu a pomenit nimic despre focul vesnic si despre viermii neadormiti, ci numai despre singuratatea vesnica a celor care se autocondamna la o stare de departare fara de Dumnezeu si fata de creaturi. Mai spunea ca in bunatatea Lui, Dumnezeu incearca la Judecata sa ne salveze de la iad in masura in care noi suntem capabili de dragoste, de viata vesnica asa cum o vrea El. Ne-a amintit de intalnirea Lui Hristos cu posedatul din Gherghes, cand ingerii cazuti Il rugau sa nu-i trimita la adanc, in iad. Pentru ca iadul inseamna un loc pustiu al singuratatii unde ingerii cazuti nu voiau sa fie izolati mai inainte de vreme. Cum zicea parintele, orice fiinta tinde catre un fel de comuniune, in bine sau in rau, chiar si ei agatandu-se de noi, de porci, de orice faptura, in loc sa se duca in imparatia intunericului, loc al urii si al singuratatii egoiste.

Astazi am sfintit apartamentul si n-am fost pe faza sa-l intreb si pe parintele care a venit de foc si viermi. E vorba de un parinte care are 10 ani de Grecia si care pregateste doctoratul acolo printre altele. O sa-l intreb oricum intr-o zi asta si mai mult ca sigur nu va subscrie la parerile tale hazlii despre iad. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote