View Single Post
Vechi 29.10.2009, 11:17:04
antoniap
Guest

Implicit

Apostolul Pavel ai intai a fost un prigonitor al crestinilor, apoi s-a intamplat sa vada cat de puternic este Dumnezeu si a devenit un slujitor al Sau.

Topcat, fara sa vrei ai spus un mare adevar: Dumnezeu e in toate.

Da, El este Calea, Adevarul si Viata. E greu sa lovesti cu piciorul in tepusa. De acest lucru s-au convins si altii. Un ateu prigonitor al icoanelor a incercat sa traga o sageata in icoana Maicii Domnului. Din aceasta icoana a curs sange, fapt care i-a pus pe speriat pe prigonitori. Apoi aceasta icoana a fost dusa de catre o femeie in mare pentru a fi protejata de batjocura necredinciosilor. Icoana a plutit pana in Athos in picioare si o flacara izvorand din ea se ridica pana la cer. Astazi aceasta icoana este cunoscuta sub numele de ,,Portarita", ocrotitoarea vietuitorilor din Athos.

O vaduva evreica s-a crestinat impreuna cu copiiii ei datorita minunii pe care a facut-o Maica Domnului in viata ei. Sluga ei ii pregatise spanzuratoarea pentru ca apoi sa poata pune mana pe avutia ei. Trecand pe acolo o procesiune cu icoana Maicii Domnului ,,Prodromita" al carei chip s-a pictat prin minune, si despre care auzise ca este facatoare de minuni, s-a rugat si ea Maicii Domnului. Adica atunci cand a dat de greu era buna Maica Domnului!

S-a rugat s-o ajute si i-a promis ca, dac-o va ajuta , se va boteza impreuna cu copiii ei. Maica Domnului i-a ascultat rugaciunea imediat. Sluga s-a urcat pe un scaunel sa verifice daca e buna spanzuratoarea. Ca sa fie si mai sigur. si-a varat el insusi capul in latul spanzuratorii. Atunci o forta nevazuta i-a impins scaunul de sub picioare si trupul lui se legana neputincios in aer.

Femeia i-a multumit Maicii Domnului si apoi si-a tinut promisiunea facuta.

Nu incerc sa te conving, caci stiu ca ai face exact pe dos. Dar ma rog pentru tine sa te mantuiesti si tu.

In perioada liceului, 16-17 ani si eu am fost victima unei educatii ateiste si am gandit ca tine. Apoi, incet si sigur mi-am dat seama ca greseam. Dumnezeu sa te ajute. Topcat, sa vezi si tu ca Dumnezeu este in toate.
Reply With Quote