Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2009, 11:17:04
antoniap
Guest

Implicit

Apostolul Pavel ai intai a fost un prigonitor al crestinilor, apoi s-a intamplat sa vada cat de puternic este Dumnezeu si a devenit un slujitor al Sau.

Topcat, fara sa vrei ai spus un mare adevar: Dumnezeu e in toate.

Da, El este Calea, Adevarul si Viata. E greu sa lovesti cu piciorul in tepusa. De acest lucru s-au convins si altii. Un ateu prigonitor al icoanelor a incercat sa traga o sageata in icoana Maicii Domnului. Din aceasta icoana a curs sange, fapt care i-a pus pe speriat pe prigonitori. Apoi aceasta icoana a fost dusa de catre o femeie in mare pentru a fi protejata de batjocura necredinciosilor. Icoana a plutit pana in Athos in picioare si o flacara izvorand din ea se ridica pana la cer. Astazi aceasta icoana este cunoscuta sub numele de ,,Portarita", ocrotitoarea vietuitorilor din Athos.

O vaduva evreica s-a crestinat impreuna cu copiiii ei datorita minunii pe care a facut-o Maica Domnului in viata ei. Sluga ei ii pregatise spanzuratoarea pentru ca apoi sa poata pune mana pe avutia ei. Trecand pe acolo o procesiune cu icoana Maicii Domnului ,,Prodromita" al carei chip s-a pictat prin minune, si despre care auzise ca este facatoare de minuni, s-a rugat si ea Maicii Domnului. Adica atunci cand a dat de greu era buna Maica Domnului!

S-a rugat s-o ajute si i-a promis ca, dac-o va ajuta , se va boteza impreuna cu copiii ei. Maica Domnului i-a ascultat rugaciunea imediat. Sluga s-a urcat pe un scaunel sa verifice daca e buna spanzuratoarea. Ca sa fie si mai sigur. si-a varat el insusi capul in latul spanzuratorii. Atunci o forta nevazuta i-a impins scaunul de sub picioare si trupul lui se legana neputincios in aer.

Femeia i-a multumit Maicii Domnului si apoi si-a tinut promisiunea facuta.

Nu incerc sa te conving, caci stiu ca ai face exact pe dos. Dar ma rog pentru tine sa te mantuiesti si tu.

In perioada liceului, 16-17 ani si eu am fost victima unei educatii ateiste si am gandit ca tine. Apoi, incet si sigur mi-am dat seama ca greseam. Dumnezeu sa te ajute. Topcat, sa vezi si tu ca Dumnezeu este in toate.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44