View Single Post
Vechi 31.10.2009, 22:31:32
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu cred ca atat lumea materiala cat si cea nemateriala sunt create de Dumnezeu si sunt foarte reale;daca lumea reala e o iluzie ajungem sa credem in filosofia indiana, in maya,in iluzie ..adica in niste aberatii

Nu stiu ce zic indienii, dar nu trebuie sa ne speriem de orice asemanare cu ce spun pagânii. Uneori au mai nimerit-o si ei.
Citat:
-pentru mantuire este importanta viata noastra fara de pacat,viata noastra de rugaciune,de curatire a sufletului,pentruca cu sufletul vom ajunge in Rai (daca ne mantuieste Dumnezeu) iar nu cu trupul.Si pamantul acesta rotund sau plat cum o fi il lasam aici,asa cum e si noi ne ducem dincolo,in lumea nevazuta,nemateriala,duhovniceasca.
Pentru mântuire e necesara viata dar si credinta. Psihicul nostru e o constructie în care ceea ce credem are o influenta fundamentala iar credinta e un act voluntar, trebuie s-o controlam cu mare precizie. Daca credem ceva fals aceasta se va rasfrânge asupra întregii noastre vieti, mintea noastra va fi schimbata în mod nefast si vom pierde mântuirea.

Citat:
-oricum privind lucrurile la modul real,concret,obiectiv se vede si din aceste poze ca pamantul e rotund.
Daca ar fi plat atunci cand e zi ar trebui sa fie in toate tarile zi,si cand e noapte ar trebui sa fie peste tot noapte,dar la noi cand e ora 14,15 la americani e 2,3 dimineata ,e noapte,si invers.
Nu trebuie sa credem cee ce vedem cu ochii.

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Dar... totusi, care sunt cartile parintilor in privinta pamantului plat si a alor idei care contrazic descoperirile stiintei? Cine le-a postat il rog sa mai dea un refresh.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...9&postcount=73