Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
-eu cred ca atat lumea materiala cat si cea nemateriala sunt create de Dumnezeu si sunt foarte reale;daca lumea reala e o iluzie ajungem sa credem in filosofia indiana, in maya,in iluzie ..adica in niste aberatii
|
Nu stiu ce zic indienii, dar nu trebuie sa ne speriem de orice asemanare cu ce spun pagânii. Uneori au mai nimerit-o si ei.
Citat:
-pentru mantuire este importanta viata noastra fara de pacat,viata noastra de rugaciune,de curatire a sufletului,pentruca cu sufletul vom ajunge in Rai (daca ne mantuieste Dumnezeu) iar nu cu trupul.Si pamantul acesta rotund sau plat cum o fi il lasam aici,asa cum e si noi ne ducem dincolo,in lumea nevazuta,nemateriala,duhovniceasca.
|
Pentru mântuire e necesara viata dar si credinta. Psihicul nostru e o constructie în care ceea ce credem are o influenta fundamentala iar credinta e un act voluntar, trebuie s-o controlam cu mare precizie. Daca credem ceva fals aceasta se va rasfrânge asupra întregii noastre vieti, mintea noastra va fi schimbata în mod nefast si vom pierde mântuirea.
Citat:
-oricum privind lucrurile la modul real,concret,obiectiv se vede si din aceste poze ca pamantul e rotund.
Daca ar fi plat atunci cand e zi ar trebui sa fie in toate tarile zi,si cand e noapte ar trebui sa fie peste tot noapte,dar la noi cand e ora 14,15 la americani e 2,3 dimineata ,e noapte,si invers.
|
Nu trebuie sa credem cee ce vedem cu ochii.
Citat:
În prealabil postat de moshu
Dar... totusi, care sunt cartile parintilor in privinta pamantului plat si a alor idei care contrazic descoperirile stiintei? Cine le-a postat il rog sa mai dea un refresh.
|
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...9&postcount=73