View Single Post
Vechi 12.11.2009, 14:36:48
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifievv_emi Vezi mesajul
Aici nu este vorba de a ura sau a nu ura! Ci mai degraba daca este necesar sau nefolositor.Daca este bine sau daca este rau.
Dar eu am sa va pun o alta intrebare : de ce uraste Dumnezeu atat de mult sfanta cruce, icoanele, preotii, prorocii mincinosi, curvarii, preacurvarii, betivii, clevetitorii, ucigasii etc. etc. ?
Daca esti amabil(si cred ca esti) explica punin porunca aceasta :

"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. " (Exod 20:4-6)

Doamne ajuta!
Aceasta porunca a mai fost explicata. Probabil ca explicatiile Bisericii nu se potrivesc cu ideile tale. Ce sa facem sa schimbam invatatura Bisericii dupa ideile tale???
Daca vei da o simpla cautare pe forum despre icoana vezi gasi raspuns.
Cat depsre intrebarea topicului, accentul cade pe jertfa- ca act de daruire totala prin care se biruieste egoismul, nu ca forma de satisfactie a onoarei jignite a Tatalului.
Reply With Quote