În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA...
si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!!
Citat:
În prealabil postat de elizabeta
Din nefericire, cred ca ai mare dreptate in ceea ce spui. Si atunci, ce-i de facut?
|
Nu mi se pare adevarat de loc ceea ce afirma Geo:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind
Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem.
Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine