![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea cred ca parintele Staniloae ar fi zis ca suferinta lui Dumnezeu Iisus Hristos a reverberat pana in adancurile Preasfintei Treimi,ca aci e vorba de cele doua firi ale lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Referitor la "flacara" pe care o simt cei din Iad nu prea stiu daca Sfantul Efrem Sirul a afirmat asa ceva asta pare teoria scolastica care e foarte necrestina,cu Dumnezeu energetic nepersonal.Pai daca noi suntem persoane nu e Dumnezeu si mai mult fara sfarsit persoana?Nu e Sfanta Treime?Nu s-a revelat Dumnezeu ca persoana? Caldura si raceala se simt cu simtul pipaitul,cum sa simti senzatia de ars in Iad?E vorba de sentimente aci,care sunt de la minte zisa de unii inima adica "puterile" sentimentale ale spiritului uman.Una din suferinte de care vorbeau Sfintii Parinti era pofta care nu se mai poate implini si pe aceasta o numeau metaforic flacara,dar ziceau ca vine de la sufletul uman sau de la ingerul cazut nu de la Dumnezeu. Sfantul Efrem Sirul parca zicea ca aceia se chinuie si asemana chinul cu acela care il simte un fiu care il uraste pe tatal sau cand acesta l-ar imbratisa cu dragoste.Daca Dumnezeu e fara sfarsit si nu poate fi inteles de noi nicicum si unirea cu Dumnezeu e tot o taina si despartirea de Dumnezeu adica iadul e alta taina. Am mai scris pe aci,Sfantul Atanasie cel Mare a zis: "Daca Dumnezeu ar fi putea fi definit nu ar mai fi Dumnezeu". Nu se pot defini cele din viata duhovniceasca,nu se poate defini ce inseamna persoana,gand,sentiment etc. Ideeile cu Dumnezeu care arde pe unii cu foc sunt dracesti si vin de la vechii egipteni care considerau Soarele zeu. Si considerau ca cei care nu trec de masuratul cu cumpana al faptelor bune si rele sunt dusi in iad unde sunt arsi de nu stiu ce zeu suprem al lor.De fapt erau inselati de duhuri rele. Sa nu mai vorbim de alte absurditati pe care duhurile rele le-au inspirat egiptenilor,ca la ei era zeul suprem care avea o zeita suprema sotie si un fiu zeu si acela suprem. Dumnezeu i-a scos pe evrei de acolo sa nu se polueze spiritual cu invataturile acelea dracesti si ca sa le arate mai apoi cat de absurde sunt acele invataturi s-a nascut din Nascatoarea de Dumnezeu si pururea fecioara Maria ca sa se vada ca nu e nevoie neaparat de barbat si femeie pentru a se inmulti neamul omenesc.Asa si din Adam a fost nascuta Eva dupa ce Adam a fost creat fara impreunare.Inmultirea prin impreunare e consecinta a faptului ca oamenii au cazut in pacat. Se poate vedea la unele bacterii ca nu sunt de doua genuri.Se inmultesc prin diviziune.Nu exista bacterie de gen feminin si bacterie de gen masculin. Last edited by mihailt; 11.11.2009 at 15:36:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum ar fi Iadul, sa ne fereasca bunul Dumnezeu pe toti!!! Amin.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca am ajuns sa vorbim prea mult de cum vor fi suferintele. Nu prin discutia despre cum vor fi scapam de ele, ci prin unirea cu Hristos. Asta trebuie sa retinem: daca Hristos nu se va regasi in noi la sfarsitul vietii, vom suferi si asta nu pentru ca doreste sa ne pedepseasca, ci pentru ca nu putem primi iubirea dumnezeiasca, iar neprimirea ei aduce suferinta. Ce minunat spune Dostoievski: "Iadul este mai mult decat o durere fizica, este durerea de a nu mai putea iubi".
Last edited by costel; 11.11.2009 at 16:31:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se verifica, oricum, prin zicerea celebra a Sfintilor Parinti, ca Hristos "lucra dumnezeieste cele omenesti si omeneste cele dumnezeiesti" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa ce zice parintele Cleopa dracii nu au putere sa opreasca sufletul in vami sunt numai acuzatori cand sufletul e dus la tronul Preasfintei Treimi.
Tronul Preasfintei Treimi e Dumnezeu Iisus Hristos,ca e Dumnezeu,si e cu Sfantul sau trup in Imparatia Cerurilor.Asa fiecare om merge la Dumnezeu Iisus Hristos dupa adormire,nu e oprit nimeni de draci in "vami".Nu exista alt tron al Preasfintei Treimi afara de Dumnezeu Iisus Hristos,Maica Domnului,Sfintii Ingeri precum Sfantul Arhanghel Gavriil acelea sunt invataturi gnostice,inselari de la duhurile rele. Si Maica Domnului tot tron al Preasfintei Treimi este ca si Maica Domnului este cu Dumnezeu Iisus Hristos cu Sfantul ei trup in Imparatia cerurilor. Asa zice parintele Cleopa,asa marturiseste si Biserica Ortodoxa,vedeti la Sfantul Marcu al Efesului de exemplu.Sau la Sfantul Ioan Damaschinul. Si Sfantul Atanasie cel Mare zice ca Dumnezeu Iisus Hristos inaltandu-se la ceruri a curatat vazduhul de rautatea dracilor. Dupa parintele Cleopa spatiul interstelar e locuinta dracilor,dar nu tot,ci numai o parte.Acela e Iadul,cum se si poate vedea dealtfel cata moarte e in Universul de il cunoastem noi,cum se pot vedea gaurile negre ,radiatiile si toate celalte.Gaurile negre sunt de speriat,cititi despre ele si o sa vedeti ce distrugeri au facut dracii in Univers. Pe Terra nu e locuinta dracilor.Ci Terra e minunea lui Dumnezeu,o planeta plina de viata intr-un Univers plin de moarte.Universul nu a fost asa plin de moarte asa l-au distrus dracii,ci a fost de neinchipuit de frumos.Si a mai ramas si acum din frumusetea initiala a lui. Iadul nu se gaseste sub pamant,acolo e magma care e tinuta calda prin lucrarea lui Dumnezeu ca altfel nu ar fi posibila viata pe Terra.Pe magma plutesc continentele,mai e si panza de apa freatica mai sunt multe minuni ale lui Dumnezeu in creatie pe Terra ramase. Zice parintele Cleopa ca de nu ar ingradi Dumnezeu lucrarea dracilor in jumatate de ora nu ar mai ramane om viu pe Pamant la cata de ura de oameni are Satana. Last edited by mihailt; 13.11.2009 at 16:38:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai pus punctul pe i, Geo.nektarios. In Biblie scrie de atatea ori despre foc: "Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea, Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. " (Matei 13: 40) "Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge." (Marcu 9: 43 si urmatoarele) Si cei din Sodoma si Gomora au cunoscut pedeapsa inca de pe acest pamant: "Iar pe îngerii care nu și-au păzit vrednicia, ci au părăsit locașul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanțuri veșnice, spre judecata zilei celei mari. Tot așa, Sodoma și Gomora și cetățile dimprejurul lor care, în același chip ca acestea, s-au dat la desfrânare și au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veșnic." (Iuda 1:6-7) Pai pe Sodoma si Gomora a cazut un "foc spiritual", i-a ars propria constiinta? Dumnezeu este si iubire si dreptate. Daca in timpul vietii cunoastem iubirea si mila lui Dumnezeu, cand timpul ni se termina vom cunoaste dreptatea Lui! Acum omului modern i se pare o copilarie credinta intr-un foc vesnic, in tartar, in vierme (si celelalte munci).. si cauta explicatii si interpretari sofisticate! (In acelasi fel in care s-a renuntat la explicarea tulburarilor mintale prin lucrarea dracilor si a inflorit psihologia care NU duce omul la pocainta). Lucrurile sunt f simple: fie accepti, fie contesti cuvantul Mantuitorului privind focul vesnic si viermele neadormit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde sunt dovezile tale istorice ca sa sustii sus si tare(caracteristic tie) ca Dumnezeu a pedepsit doua orase intregi "..INCA de pe acest pamint" Unde-i dovada ca potopul a existat, sau ar fi putut sa se intimple? |
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA... si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!! Citat:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem. Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Exista documentare despre.. (3. Fiecare crede in ce vrea.. tu ai ales si esti fericit cu alegerea ta: 1/2 aici, 1/2 acolo, just in case. Eu am ales intai sa cred si daca vrea Dumnezeu, inteleg. Ca daca nu cred, toata stiinta mea va fi zero la judecata.. sau nu crezi nici in Infricosata Judecata?) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|