View Single Post
Vechi 13.11.2009, 23:25:58
laura_23's Avatar
laura_23 laura_23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.01.2007
Locație: londra, anglia
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru laura_23
Smile ''Cei cu inima buna sa cante.''

Laudat sa fie Iisus!

Acest lucru ne spune in fiecare zi, la slujba, dragul nostru preot. De mica am fost invatata cu cantare multa in Biserica. Nu pot concepe o slujba fara raspunsul credinciosilor si fara implicarea acestora. La biserica la care ma duc eu in Romania, undeva pe langa Targu-Mures(de unde sunt de loc :))) rasuna Biserica de cantare. De la mic la mare, copii sau batrani sau tineri sau barbati sau femei, toti canta si nu au cum sa deranjeze pe celalalt de langa ei, pt ca simt cantarea, nu mai au timp sa asculte la cei din jur( daca au voce, sau canta corect sau... daca stiu versurile). Nu am mai intalnit asemenea minune in nici o alta Biserica. Simti cum inima ti se infioara, cum inchizi ochii si simti o putere care te cuprinde din cap pana in picioare. E o Biserica mica, simpla, de la tara.... dar zi de zi... plina de oameni din toata tara si din strainatate. Si fiecare... chiar daca sunt pt prima data si nu stiu versurile... nu se pot abtine s anu cante.
La Biserica la care ma duc eu momentan( din cauza... a mii de kilomentrii:) stilul cantarii abordat este cel bizantin. Sa ma ierte Dumnezeu, dar eu nu primesc nici o simtire cand aud cantarile acelea. Dimpotriva, ma pliuctiseste(de multe ori) si nu-mi inspira nici o dorinta de a ma implica in slujba sau de a pleca capul si a ma ruga din tot sufletul. Pana la urma... fiecare om e diferit, si simte orice lucru diferit. Sunt multi carora le place stilul bizantin, precum sunt multi carora le place 'stilul saltaret', cum imi place mie sa-l numesc. Asta ar fi ultima problema de pe pamantul asta, daca si in Biserica stam sa analizam omul de langa noi, cum canta sau ce voce are sau ce canta. Noi ar trebui sa ne vedem de cantarea noastra si de raspunsul nostru la slujba.
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa avem inima buna, ca sa putem sa-i cantam toata viata.

Doamne ajuta!