Citat:
Īn prealabil postat de lacrimi
Personal consider ca un om care si-a abandonat propria religie, nestiind prea exact ce implica si ce invataturi detine aceasta, si legandu-se de o alta, pentru ca "parte din explicatii ii pareau pervertite sau fortate" la religia sa, nu poate fi decat un om foarte slab... Si atunci, dupa un simplu moment de indoiala in ceea ce priveste Biserica, te convertesti la acea secta (si sectele astea continua sa apara ca ciupercile dupa ploaie...). Si oricate ti s-ar spune si oricum ti s-ar dovedi... nu mai e nici o sansa "ca sa le deschizi ochii sa se intoarca de la intuneric la lumina si de sub puterea lui Satan la Dumnezeu"...
Imi cer mii de scuze daca am deranjat sau suparat pe cineva. Nu am avut intentia asta nici o clipa.
|
Iei lucrurile cam simplu .
Niciodata nu am fost satisfacut de inchinarea la icoane,aprins luminari, purtat tot felul de insemne si obiceiuri care multi nu le inteleg.
Le-am facut o vreme pt ca asa ma invatau parintii ,dar nici ei nu stiau pe deplin de ce le fac.Cica asa au apucat.
Daca BO ar da la o parte aceste ritualuri ,care pastreaza linia VT ,dar se lauda ca tine NT ,ar fi un mare cistig .Sa fi mers mai mult pe partea de educare, vobire directa , implicare reala in problemele oamenilor.Se face foarte putin pe directia asta.
Tu ai impresia ca am auzit niste explicatii pe la altii si gata m-au dat pe spate?
Au fost ani ,in care incet incet am inteles una,apoi alta. Mi-am dat seama de ce nu-mi placeau anumite lucruri in BO ,numai citind Biblia si am gasit multe lucruri care se afltfel decit se spune in ea.
Cuvintul e cel care te schimba ,te face sa intelegi ,te lumineaza .
Toti iti vind pontul ca numa preotii au dreptul sa interpreteze .Daca nu zici ca ei ,gata esti eretic. Domnul Isus cui vorbea ? De unde erau miilea alea de oameni care il urmau ? Vorbire directa ,fara intermediari. Citi ani le-a trebuit apostolilor sa-L asculte ,si tot nu pricepeau.
Dar,de ,tre sa apara neaparat niste farisei ,care sa zica ca numai intelegerea lor e buna.
Noi nu sintem in stare sa citim ,ca de,ne tragem din maimute si nu stim a gindi.
Protestantii au aparut tocmai pt faptul ca bisericile istorice s-au departat de la Scriptura prin institutiile care le-au creat. Sistemul ierarhic impus de ei pt a controla mai bine e impotriva invataturilor lui Isus.